Thorning holder fast: Lærerne skal undervise mere

ARBEJDSTID: I et brev til Anders Bondo Christensen og Danmarks Lærerforening fastholder statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), at lærerne skal tilbringe mere tid sammen med eleverne.

Der er ingen tvivl. Står det til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal lærerne undervise mere, end de gør i dag. Det skriver hun i et brev til Danmarks Lærerforening og formand Anders Bondo Christensen. 

"[Der er behov for en skoledag,] hvor børn og lærerne tilbringer mere tid sammen. Og hvor der er tid til mere undervisning - især i dansk og matematik," skriver statsministeren.

Dermed fortsætter statsministeren med at udtale sig om lærernes arbejdstidforhold, der er overenskomstbestemte. Og som Danmarks Lærerforening mener, regeringen skal blande sig udenom.

Statministerens brev er et svar på et brev, som statsministeren modtog fra netop Danmarks Lærerforeningen efter den årlige kongres tilbage i september.

I brevet kritiserede lærerne regeringen. 

"Vi er dybt forundrede og bekymrede over regeringens handlinger i forhold til de kommunalt ansatte læreres arbejdsforhold. Og vi frygter alvorligt, at de ødelægger bestræbelserne på at styrke kvaliteten i undervisningen," skrev lærerne dengang.

Bred lærer-utilfredshed
Lærernes utilfredshed er tre-delt: Udover at de er utilfredse med, at regeringen overhovedet blander sig i arbejdstidsområdet, er de utilfredse med, at regeringen ifølge Danmarks Lærerforening i det skjulte drøfter arbejdstid med Kommunernes Landsforening forud for Danmarks Lærerforenings overenskomstforhandlinger med KL.

"Det er i klar modstrid med hele fundamentet i den danske model og på kant med de internationale konventioner, [når] en regering på den måde samarbejder med den ene part i en overenskomstaftale og samtidig gør alt, hvad den kan for at holde den anden part ude," skrev Danmarks Lærerforening i sit brev.

Danmarks Lærerforening er ydermere uenig i, at flere undervisningstimer automatisk vil løfte folkeskolen.

Statsministeren afviser isolering af lærere
I sit brev skriver statsministeren, at hvis folkeskolereformen skal blive en succes, må lærerne biddrage.

"Regeringen ønsker et fagligt løft af folkeskolen, så vi gøre vores gode folkeskole endnu bedre. Jeg ser det som en national opgave, som vil kræve noget af alle: Elever, forældre, lærere, skoleledere, kommunalbestyrelser og af Folketinget," skriver statsministeren.

Hun afviser desuden, at Lærerforeningen er blevet holdt udenfor.

"Børne- og undervisningsministeren har i foråret afholdt tre temamøder i partnerskabet for folkeskolen, der - som du ved - består af hovedinteressenterne på området, herunder blandt andet Danmarks Lærerforening," skriver statsministeren.

Forrige artikel Klimatopmøde uden store armbevægelser Klimatopmøde uden store armbevægelser Næste artikel Florida kan gøre valgaftenen meget kort Florida kan gøre valgaftenen meget kort