Politikere fordømmer angreb på fransk satireblad

NYHED: Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fordømmer angrebet på det franske satireblad Charlie Hebdo, hvor flere meldes dræbt og sårede. Også de danske partiledere er forfærdede over angrebet. 

Fransk politi melder om 12 dræbte og flere sårede i forbindelse med skyderiet på det franske satireblad Charlie Hebdo i Paris onsdag.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt udtaler i forbindelse med angrebet:

"Frankrig er blevet ramt af et terrorangreb. Helt forsvarsløse og uskyldige mennesker er blevet ofre i, hvad der tegner til at være et angreb på ytringsfriheden"

Jeg vil gerne udtrykke min sorg, forfærdelse og vrede over hændelserne i Paris. Og jeg fordømmer de gerningsmænd, som står bag det brutale og hensynsløse angreb.

Det franske samfund er som vores åbent, demokratisk og baseret på en fri og kritisk presse. Det er værdier, som ligger dybt i os alle, og som vi skal stå værn om. Det er også netop de værdier, der gør Frankrig til et stærkt samfund, som kan modstå et anslag som det her.

I Danmark går al vores medfølelse til de efterladte - og til det franske folk, som har vores fulde støtte på en mørk dag."

Ligesom statsministeren fordømmer de danske partiledere angrebet. 

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen skriver på sin Facebook-profil:

"Det franske, satiriske ugeblad Charlie Hebdo, der tidligere har trykt Muhammed-tegningerne, er netop blevet udsat for et terrorangreb, hvor dødstallet foreløbig er opgjort til 11. Det fylder mig med afsky og forfærdelse. Det er et angreb på selve fundamentet under vores frie samfund, ytringsfriheden. Mine første tanker går til de dræbte og deres pårørende. Min første eftertanke handler om vores egne udfordringer. For også i Danmark har vi desværre kræfter, der gerne vil omkalfatre vores samfund. Det må vi aldrig, aldrig give efter for!"

Formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, skriver på Facebook om angrebet: 

"Forfærdelige nyheder og billeder, der kommer fra Frankrig. Attentat på det franske satiriske blad Charlie Hebdo med 12 dræbte til følge."

"Der er næppe tvivl om, at angrebet på bladet sker for at undertrykke ytringsfriheden og er religiøst begrundet. Det viser, at vi er oppe imod terror-typer, der ikke skyer nogen midler i deres kamp imod frihed og ytringsfrihed. Det er ganske enkelt forfærdeligt at opleve og selvsagt særligt voldsomt for de direkte berørte i Frankrig!"

"Men for os andre er frygten også, at dette igen går ud over ytringsfriheden, og at attentat-folkene dermed får held med deres forehavende. Dette må ikke ske! Vi må gentænke vores værn for at sikre vores frihedsrettigheder!"

Den radikale leder Morten Østergaard skriver på Facebook

"Vanvittigt, oprørende og dybt tragisk terrorangreb på Charlie Hebdo og Frankrig. Vi deler sorgen og står sammen i forsvar for ytringsfriheden"

SF-formand Pia Olsen Dyhr:

"Terror i Paris er et angreb på os alle sammen. Vi skal aldrig bøje af på vores værdier og samfundsform. Der skal slås hårdt ned på terrorister og folk, der opildner til terror. Det er antidemokratisk!," skriver hun på Facebook

Konservatives formand Søren Pape Poulsen skriver

"Forfærdeligt terrorangreb i Paris på satiremagasinet Charlie Hebdo, der blandt andet har trykt Muhammed-tegningerne."

"Det er ikke blot et angreb på et fransk magasin og dets journalister. Det er et angreb på alle os, der vægter ytringsfrihed og demokrati højt."

"Vi må aldrig give efter for disse ekstreme og dybt skadelige kræfter."

"Mine tanker er i Paris hos de pårørende til de 12 dræbte."

Anders Samuelsen, formand for Liberal Alliance, skriver på Facebook

"Attentatet: Jeg fyldes med både medfølelse, afsky og endnu større vilje til at kæmpe. Medfølelse overfor de berørte. Afsky overfor forbryderne. Vilje til at kæmpe videre for friheden. Friheden ER og SKAL være ukrænkelig. Ytringsfriheden skal forsvares. Lad os stå endnu tættere sammen mod idioterne, der tror de kan knægte os. De skal aldrig vinde!"

Politisk ordfører for Enhedslisten, Johanne Schmidt-Nielsen, udtaler i en pressemeddelelse: 

"Der findes ikke ord, der beskriver, hvor hæsligt det er, at nogle mennesker kan finde på at gå ind på en redaktion og henrette medmennesker. Og så oven i købet på grund af nogle tegninger."

"Det er forfærdeligt for ofrene og for deres pårørende. Det er samtidig et angreb på vores demokrati. Det er et angreb på det grundstof, vores samfund er gjort af. Nemlig retten til at tænke og tale frit."

"Den bedste måde, vi kan vise solidaritet med ofrene på, er ved at love hinanden, at vi aldrig vil underlægge os truslerne fra disse usle ekstremister."

,

Forrige artikel Ombudsmand afslører nye problemer i grønlandske detentioner Ombudsmand afslører nye problemer i grønlandske detentioner Næste artikel Hollande til franskmændene: Forbliv jer selv Hollande til franskmændene: Forbliv jer selv