Thorning får plads i præsidiet

NY POST: Helle Thorning-Schmidt afslører, at hun får Socialdemokraternes plads i Folketingets Præsidium.

Samme dag som tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt overdrog posten som S-formand til Mette Frederiksen, afslørede hun, at hun nu får plads i Folketingets Præsidium. Og det betyder, at hun bliver en del af Folketingets ledelse.

”Det er et arbejde, jeg glæder mig til at påtage mig. Det har jeg aldrig prøvet før,” siger Helle Thorning-Schmidt til TV 2 News.

Det har i længere tid været diskuteret, hvem der skal være Folketingets nye formand, og søndag gav den nye statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sin støtte til Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard. På spørgsmålet, om Helle Thorning-Schmidt er i spil til posten, lød svaret fra den tidligere S-formand:

”Det kan man aldrig vide.”

Der er fem pladser i præsidiet – en formand og fire næstformænd – og de er alle meget prestigefulde. Posten som formand for Folketingets Præsidium regnes for særligt fin, og den går normalt til et garvet og respekteret folketingsmedlem. Det er Folketinget, som vælger formanden.

De fire næstformænd i præsidiet vælges af de fire største partier, dog ikke det parti, som formanden kommer fra. Derfor vil Folketingets præsidiemedlemmer ud over Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne komme fra Venstre, Enhedslisten og efter alt at dømme Liberal Alliance.

Hvem der bliver formand for Folketingets Præsidium afgøres i løbet af den kommende uge.

Forrige artikel Mette Frederiksen: DF løber altid fra regningen Mette Frederiksen: DF løber altid fra regningen Næste artikel Naturfredningsforening: Løkke river Svend Aukens livsværk ned Naturfredningsforening: Løkke river Svend Aukens livsværk ned