Thomas Buch-Andersen ny kanalchef for P1

Den tidligere Detektor-vært Thomas Buch-Andersen bliver ny kanalchef for P1.

44-årige Thomas Buch-Andersen bliver ny kanalchef for Danmarks Radios P1. Det skriver DR på sin hjemmeside.

”Med Thomas Buch-Andersen får P1 en chef med journalistik tyngde, stor radiofaglighed og stærke visioner for, hvordan P1 fortsat kan udvikle sig. Thomas Buch-Andersen har formået at forny den journalistiske formidling af komplekse sammenhænge og af de historier, der gemmer sig bag tørre tal. Den journalistiske disciplin - kombineret med tung radiokarriere i DR og hos BBC - betyder i min optik, at Thomas er den helt rigtige person at sætte i spidsen for kanalen," siger DR's mediedirektør, Gitte Rabøl, om valget af Thomas Buch-Andersen.

Dermed forlader Thomas Buch-Andersen radio- og tv-programmet Detektor, hvor fejl og fakta i den offentlige debat underkastes et kritisk blik. I stedet skal han fremover sikre, at P1 løbende udvikles og forbliver en væsentlig kanal for samfundsdebatten. Og netop den opgave ser den kommende kanalchef frem til:

”P1 er en enestående kilde til kritisk journalistik, holdningsudveksling og dannelse. Det er en grundpille i den demokratiske samtale, og jeg ser frem til at stå i spidsen for kanalen og til at bygge videre på den stærke tradition.”

Thomas Buch-Andersen er uddannet cand.mag. i dansk og medievidenskab fra Københavns Universitet og har derudover en master i radiojournalistik fra University of London. Han tiltræder stillingen som kanalchef 1. februar 2016.

Forrige artikel Dan Uzan kåret til Årets Dansker 2015 Næste artikel Holten stopper som britisk operachef