Teleselskaber skal blokere 12 pirat-sites

OPHAVSRET: Teleselskaberne er blevet beordret til at blokere for 12 af de mest populære ulovlige nettjenester, der udbyder film og musik. Første gang at så mange sites blokeres på én gang, siger Rettighedsalliancen.

Kunstnere og filmproducenter har taget et vigtigt skridt i kampen mod ulovlige nettjenester, der tilbyder kunst til det danske marked, uden at kunstnerne honoreres med en krone.

Retten på Frederiksberg har nemlig besluttet, at teleselskaberne skal blokere for 12 af de mest populære pirat-sites, der primært distribuerer film og tv – men som også giver adgang til musik og litteratur.

Ifølge lederen og talsmanden for Rettighedsalliancen, Maria Fredenslund, er det første gang, at så mange pirat-sites er blevet behandlet i samme sag.

”Den er et vigtigt led i vores vej mod at gøre det lovlige mere tilgængeligt og det ulovlige mindre tilgængeligt. Det er et kæmpe stort problem, at når jeg som bruger går på nettet for at se en bestemt film, så bliver jeg præsenteret for en masse ulovlige produkter undervejs,” siger hun.

Blokeringen skete på baggrund af en såkaldt forbudsbegæring fra Rettighedsalliancen, der er en sammenslutning af organisationer i de kreative brancher inden for musik, film, tekstproduktion og design.

Rettighedsalliancen – der tidligere hed Antipiratgruppen – repræsenterer mere end 100.000 danske rettighedshavere og arbejder på at forhindre ulovlig kopiering og distribution af medlemmernes værker.

Læs hele artiklen på Altinget: kultur (kræver abonnement). Tegn et gratis prøveabonnement her.

,

Forrige artikel Flygtningekrise får EU-ledere til at tænke nyt Flygtningekrise får EU-ledere til at tænke nyt Næste artikel Regionsformand lover bedre kræftbehandling og kortere ventetider Regionsformand lover bedre kræftbehandling og kortere ventetider