Svenskere hænger Pia K. ud som topracist

KÅRING: Det svenske ungdomsmagasin "Gringo" har udnævnt Pia Kjærsgaard til Europas største racist. "Skrupskørt og faktuelt forkert", siger DF's pressechef.

Pia Kjærsgaard har været en del igennem, siden hun stiftede Dansk Folkeparti i 1995. Ingen anden politiker er blevet udskældt som hende, og hendes parti var i sine første seks år dømt "ikke-stuerent."  

Mens selvom Pia Kjærsgaard siden er kommet ind i varmen i Danmark, fortsætter angrebene på hende ufortrødent i Sverige. Nu kan DF-lederen endda se sig selv figurere som kontinentets største racist på det svenske magasin Gringos hjemmeside.

Fremmedfjendsk populist
"Ingen regering i EU er så systematisk islamofobiske og fremmedhadske på samme måde som den danske", hedder det i artiklen.

Og det er ifølge skribenterne Pia Kjærsgaards værk. Derfor har de placeret Kjærsgaard på førstepladsen på magasinets top 5-liste over Europas største racister.

Gringo, der hører under Skånska Dagbladet, anser Kjærsgaard for at være en hadefuld og fremmedfjendsk populist, der på "George Bush-maner" har bygget sin karriere op om at skabe trusselsbilleder overalt. Trusselsbilleder der især er bygget op omkring indvandrere og flygtninge.

Skrup skørt - og typisk svensk
DF's pressechef Søren Søndergaard ryster på hovedet af kritikken:
"Det er fuldstændig skrupskørt. Typisk svensk!", siger Søndergaard, der selv har en fortid i den svenske mediebranche.

Søndergaard mener, at den svenske presse er så berøringsangst for en sund udlændingedebat, at den kalder enhver skepsis over for indvandring racisme.
Desuden peger han på de faktuelle fejl i artiklen.

Dårligt håndværk
Ifølge gringo.se ønsker Dansk Folkeparti et totalforbud mod muslimsk klædedragt. Men det har ingen hold i realiteterne, siger Søndergaard:

"Deres såkaldte faktuelle oplysninger om Pia Kjærsgaards planer er forkerte. Også dét er meget svensk", siger han.

Journalisterne på Gringo har heller ikke helt styr på sine årstal. I artiklen står:

"For et par år siden foreslog Pia Kjærsgaard, at alle familiemedlemmer til "unge kriminelle indvandrere" ville blive sendt til sit "hjemland""

Dansk Folkeparti foreslog ganske rigtigt, at også familiemedlemmer til kriminelle unge skal kunne udvises. Det var imidlertid i 1999 - og således ikke for et par år siden.

Foran Wilders og Le Penn
Kjærsgaard kommer altså ind på en førsteplads på Gringo's top-5 liste. Hun placerer sig dermed over den hollandske politiker Geert Wilders, der for nylig blev nægtet adgang til Storbritannien af frygt for, at hans islam-kritiske holdninger ville føre til uro. Wilders må tage sig til takke med andenpladsen.

Derefter følger norske Siv Jensen, franske Jean-Marie Le Pen og den italienske regeringschef Silvio Berlusconi i nævnte rækkefølge.

Forrige artikel IC4-skandale kan fremrykke el-tog IC4-skandale kan fremrykke el-tog Næste artikel Artikler fra Altinget sætter gang i spørgelysten