SU-forslag vækker politisk skepsis

SU: Forslag fra Arbejdsmarkedskommissionen om højere SU til hurtige studerende skaber ikke begejstring hos borgerlige uddannelsesordførere.

Hvis de studerende dropper sabbatåret og gør sig hurtigt færdige, bør de belønnes, foreslår Arbejdsmarkedskommissionen - for kun sådan kan de danske statsfinanser styrkes.

Og undervisningsminister Bertel Haarder (V) meldte mandag interesse for projektet. Men meget tyder på, at der ikke er meget støtte at hente blandt uddannelsesordførerne i de borgerlige partier. Det skriver Berlingske.dk.

Hos regeringspartneren, De Konservative, er uddannelsesordfører Charlotte Dyremose skeptisk over for forslaget.

"Hvad skulle hindre de unge i at starte tidligt, og så fjumre rundt når de er inde på uddannelsen? Jeg har svært ved at se, hvorfor en elev der starter lige efter gymnasiet har fortjent mere i SU, end en der starter et par år senere, men stadig kommer igennem på normeret tid", siger Charlotte Dyremose.

Hun sætter ydermere spørgsmålstegn ved, hvor meget uddannelsesstøtten skal hæves, for at give de unge lyst til at sætte fart på studierne.

Dansk Folkeparti er mere positive over for forslaget, men uddannelsesordfører Martin Henriksen ser dog også på forslaget med nogen skepsis.

"Selv hvis man får en større gruppe unge til at starte tidligere ved hjælp en højere SU, er der jo ingen garanti for at de gennemfører hurtigere eller til den forventede tid. Skal den ekstra SU så betales tilbage? Mange ting kan jo ændre sig i løbet af studietiden. Folk kan blive forsinkede eller gravide for den sags skyld," siger Martin Henriksen.

Forrige artikel Skærpet adgang til førtidspension Næste artikel DF: Grundloven skal forbyde bander