Statsministeren bebuder nyt udspil om værdighed for udsatte efter sommerferien

Regeringen har i regeringsgrundlaget varslet en helt ny politik for de mest udsatte borgere. Hvordan det skal se ud, fremlægges efter sommerferien, ifølge statsministeren.

Snart bliver danskerne klogere på, hvordan SVM-regeringen vil sikre mere værdighed for de allermest udsatte i samfundet.

Efter sommerferien præsenterer regeringen nemlig sit udspil.

Det sagde statsminister Mette Frederiksen (S) i sin indledende tale til Folketingets afslutningsdebat.

Hun brugte det kommende udspil som eksempel på, hvordan partierne i den nuværende regering går til emner på en ny måde “frigjort fra de traditionelle uenigheder” mellem rød og blå blok.

“Jeg glæder mig til, at vi efter sommer kan præsentere regeringens udspil til en ny værdighed i socialpolitikken, som bliver et eksempel på det nye,” lød det fra Mette Frederiksen.

{{toplink}}

Udsatte skal ud af beskæftigelsessystemet

Regeringen har allerede i regeringsgrundlaget varslet en helt ny tilgang til den måde hjemløse, psykisk sårbare og personer med massive misbrugsproblemer skal hjælpes på.

Ambitionen er at lægge grundstene til en helt ny politik for de allermest udsatte, hvor de mødes med værdighed, lyder det.

Nogle af tiltagene i det arbejde er allerede fremlagt. Under punktet om værdighed i regeringsgrundlaget fremgår det eksempelvis, at regeringen vil forlænge det sociale frikort.

Den del kan der allerede sættes flueben ved, da ordningen for nyligt blev gjort permanent. Det betyder, at udsatte fremover kan tjene lidt mere end 40.000 kroner om året på at tage småjob uden at blive trukket i ydelser.

Samtidig ved vi også, at regeringen vil løfte de mest udsatte helt ud af beskæftigelsessystemet.

Den opgave har socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil i forbindelse med, at hun overtog ministerposten fra Astrid Krag, kaldt “vanvittigt afgørende” i et interview med Altinget.

{{toplink}}

Forrige artikel Giftpile, tam debut og en fejl fra Mette Frederiksen: Få nedslagene fra rekordlang debat i Folketinget Giftpile, tam debut og en fejl fra Mette Frederiksen: Få nedslagene fra rekordlang debat i Folketinget Næste artikel Hver anden danske EU-kandidat er akademiker: Hver anden danske EU-kandidat er akademiker: "Tallet er overraskende højt"