Statens Serum Institut har fundet ny direktør

Sektordirektør Mads Melbye er manden, der skal indtage direktørstolen på Statens Serum Institut og tage over efter Nils Strandberg Pedersen, når han siger farvel efter 18 år på posten.

Statens Serum Instituts administrerende direktør kommer per 8. september til at hedde Mads Melbye.

Ifølge en pressemeddelelse fra Sundheds- og Ældreminsiteriet er valget faldet på husets egen sektordirektør som arvtager for Nils Strandberg Pedersen, der i juni annoncerede, at han ville give ansvaret videre efter at have løftet det de sidste 18 år.

Mads Melbye er uddannet læge og har lige siden sin studietid beskæftiget sig med infektionssygdomme. Blandt andet har han været med til at afklare AIDS-epidemiens smitteveje og langtidskonsekvenser, og han har også spillet en stor rolle i forskningen i virus-bakteriers involvering i kræftudvikling.

"Med Mads Melbye får Statens Serum Institut en meget visionær administrerende direktør, som med sin internationale profil og anerkendte forskningsresultater kan udvikle Statens Serum Institut, så det også fremadrettet lever op til de høje forventninger, der er til Instituttet," lyder det fra sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) i pressemeddelelsen.

Mads Melbye har været ansat på instituttet i 24 år, og siden 2004 har han fungeret som sektordirektør. Ved siden af sin ansættelse på Statens Serum Institut er han også professor ved Københavns Universitet og ved Stanford University School of Medicine.

Nu ser han frem til nye udfordringer:

"Jeg glæder mig til at være en del af holdet, der skal forme det nye Statens Serum Institut, efter at SSI Diagnostica og vaccineproduktionen er solgt fra. Statens Serum Institut er en utrolig spændende arbejdsplads med højt kvalificerede medarbejdere, der værner om deres faglighed," siger den nye direktør i pressemeddelelsen og peger på en styrkelse af forskningsinstitutionens internationale gennemslagskraft som sit fremtidige hovedfokus.

Den nye direktør er 60 år gammel og har i løbet af sin karriere også været formand for International Agency for Research on Cancer, Nordic Medical Research Councils og næstformand i Danish Medical Research Council.

Forrige artikel Regionsrådsmedlem smidt ud af Enhedslisten Næste artikel Mindeord: Nationalbankens tidligere direktør Erik Hoffmeyer (91)