Søvndal talte usandt om rockerloven

NYHED: SF's formand Villy Søvndal kunne ikke huske, hvad hans parti egentlig har ment om rockerloven under Folketingets åbningsdebat.

SF's formand Villy Søvndal havde ikke helt styr på fakta om sit partis politik, da han var i debat med Venstres politiske ordfører Inger Støjberg i forbindelse med Folketingets åbningsdebat kort før efterårsferien.

Kort efter debatten hævdede han nemlig, at SF havde stemt for den såkaldte rockerlov, og at Støjberg tog fejl, fordi hun under åbningsdebatten havde påstået, at SF havde stemt imod alle væsentlige retspolitiske stramninger siden 2001 - herunder rockerloven.

Han tilføjede, at han havde forståelse for, at Inger Støjberg havde skullet sætte sig ind i et nyt område og "ikke har nået at blive ajourført om, hvordan SF har stemt til forskellige forslag".

SF stemte imod 
Men faktisk var det Søvndal, der huskede galt, og Støjberg, der havde ret, viser afstemningsresultaterne fra 2003.

Her strammede regeringspartierne, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet nemlig straffeloven for bedre at kunne bekæmpe rockerkriminalitet - og SF, De Radikale og Enhedslisten stemte imod.

"Det er noget helt nyt, at Villy Søvndal bruger direkte usandheder i sit forsøg på at dække over SF's reelle politik. Det synes jeg faktisk er ret pinligt, og det er jo tankevækkende, hvor langt han er villig til at gå for at komme i regering og komme ud at køre i ministerbiler," siger Inger Støjberg.

Hun mener, SF både på udlændingepolitikken, retspolitikken og forsvarspolitikken forsøger at give indtryk af at være strammere i medierne, men i virkeligheden i en lang række tilfælde har stemt imod stramninger, når der har været konkrete forslag til afstemning i Folketinget.

Søvndal beklager
Villy Søvndal beklager i dag over for Inger Støjberg, at han har givet forkerte oplysninger om SF's stemmer, men afviser på det kraftigste, at partiet ikke skulle være klar til at følge den nye og strammere linje op med konkret handling:

"Jeg beklager da, hvis jeg er kommet til at sige noget forkert. I sådan et tilfælde skal man altid undskylde. Men der er jo ikke noget i vejen med at have haft ét synspunkt på et tidspunkt, og så mene noget anderledes senere," siger Villy Søvndal.

Han forklarer i øvrigt sin udtalelse med, at det var SF's tidligere retsordfører Anne Baastrup, der under åbningsdebatten havde fortalt ham, at SF havde støttet rockerloven.

Anne Baastrup hørte ikke efter
Det bekræfter Anne Baastrup i dag - men tilføjer, at hun talte om den oprindelige rockerlov, som den tidligere SR-regering fik vedtaget i 1996 - med bl.a. SF's stemmer.

Men Inger Støjberg henviste jo specifikt til stramningerne over for rockere, som VK-regeringen foreslog efter 2001?

"Så detaljeret hørte jeg ikke efter. Men så er det mig, der skal have skældud - ikke Villy," siger Anne Baastrup.

Forrige artikel DF: S og SF foreslår hovsa-løsninger DF: S og SF foreslår hovsa-løsninger Næste artikel Investeringsplan kritiseres for at øge privatbilisme Investeringsplan kritiseres for at øge privatbilisme