SKAT betaler 160 millioner i strafrente

STRAFRENTER: SKAT overskrider de lovpligtige tidsfrister og må betale 160 millioner i strafrenter til virksomheder. Medarbejderne kan ikke følge med arbejdsbyrden, lyder forklaringen.

Når en virksomhed har betalt for meget i moms, har den krav på, at få pengene tilbage fra skat inden 21 dage. Overholdes fristen ikke, skal SKAT betale strafrenter. De strafrenter er i år løbet op i 160 millioner kroner. Det er mere end fire gange så meget som i 2005.

Hos SKAT lyder forklaringen, at man ikke har ressourcer til, at følge med den stigende arbejdsbyrde. Formanden for medarbejderne i SKAT, Jørn Rise, skyder skylden på regeringens nedskæringer, som påbegyndtes i 2007 og frem til år 2013 skal skære en fjerdedel af medarbejderstaben væk.

"Når man laver så stor en omorganisering, som man er i gang med nu, så hiver det ressourcer væk, og så er der områder, der udsultes. Det her er så et af de områder, der er nødlidende," siger Jørn Rise ifølge Politiken.

Krisen har krævet ekstraarbejde
Vicedirektør hos SKAT, Hans Kurt Larsen, erkender, at medarbejderne kæmper med en stigende arbejdsbyrde, men en del af forklaringen skal findes i de ekstraordinære forhold, som den økonomiske krise har forårsaget. Regeringens beslutning om at udskyde moms- og skattebetalinger fra erhvervslivet har betydet ekstraarbejde for SKAT.

"Vi har fået tusindvis af henvendelser fra firmaer, der havde spørgsmål til, hvad de skulle foretage sig, og hvordan de skulle udnytte muligheden. Det har altså taget tid fra de andre sager, for det er de samme medarbejdere, der skal behandle dem," siger Hans Kurt Larsen ifølge Politiken.

SF: Strafrenter er dummebøder
Socialdemokraterne og SF mener, at skatteminister Kristian Jensens effektiviseringsplan har spillet fallit, allerede inden den er gennemført.

SF's skatteordfører, Jesper Petersen, kalder rentegodtgørelserne "dummebøder":

"Det viser, at det koster betragtelige summer for skatteyderne, at regeringen har fyret så mange medarbejdere i SKAT. Penge, som skatteyderne ikke får et eneste minuts ældrepleje eller lægetid ud af," siger Jesper Petersen ifølge Politiken.

Forrige artikel FN: Brian Mikkelsen fordrejer sandheden Næste artikel Flere flygtninge søger til Danmark