SFU-formanden: SF skal repræsentere arbejderne

SF-KRISEN: Det er katastrofalt for venstrefløjen, at Dansk Folkeparti er blevet det store arbejderparti. SF skal varetage arbejdernes interesser og fremover have flere arbejdere til at repræsentere sig, siger SFU-formand Carl Valentin. Han er ked af, at SF har forladt regeringen.

"På langt sigt skal SF blive Danmarks største parti. Det er målsætningen."

Ordene kommer fra SFU-formand Carl Valentin og har umiddelbart et surrealistisk præg i en tid, hvor SF kæmper for at holde sig fri af spærregrænsen. Men for SFU-formanden er det afgørende, at SF i kølvandet på afgangen fra regeringen ikke falder hen i småparti-tankegangen, hvor man stiller sig tilfreds med nogle få procent af stemmerne.

"Dansk Folkeparti vokser og vokser, og Thulesen har formået at udnytte tomrummet mellem EL og regeringen. Det er det tomrum, SF nu skal placere sig i, derfor tror jeg også, vi har en god chance for at udfordre DF," siger Carl Valentin og fortsætter:

"Den ubetinget største udfordring for venstrefløjen er, at DF er blevet det største arbejderparti. Det er fuldstændig katastrofalt, for venstrefløjen skal jo repræsentere arbejderne. Det er dem, vi kæmper for."

Der er ifølge Carl Valentin flere grunde til, at DF i langt højere grad end SF formår at tiltrække almindelige lønarbejdere. Men sammensætningen af folketingsgrupperne spiller også en rolle:

"DF har den folketingsgruppe med flest arbejdere i. Det er helt afgørende for venstrefløjen at bringe arbejdere ind i partierne, så vi ikke bare siger, vi repræsenterer dem, men også i praksis lader arbejdere repræsentere partierne," siger Carl Valentin.

Fordelingspolitik vigtigst for SF
SFU-formanden er heller ikke i tvivl om, hvad der er det vigtigste politikområde for det rød-grønne SF:

"Det er fordelingspolitikken i bred forstand. Her taler vi om den økonomiske omfordeling gennem skattepolitikken, men det gælder også om at omfordele magt, f.eks. at demokratisere arbejdsmarkedet."

Carl Valentin var meget aktiv mod den stærkt omstridte aftale med Goldman Sachs, der endte med at føre til SF's udtræden af regeringen. Valentin står ved kritikken af aftalen, men ærgrer sig over konsekvenserne af konflikten:

"Jeg er ked af at SF er trådt ud af regeringen. SF har opnået ret mange resultater i regeringen, såsom bekæmpelse af skattely og social dumping - og den store togfond. Så selvom SF mildt sagt ikke kom godt fra at være i regering, mener jeg, det var rigtigt, vi gik med. Vi skal også fremover være et indflydelsesparti," siger SFU-formanden.

SFU-formanden ønsker ikke at blande sig i SF's forestående formandsvalg. 

Forrige artikel Det lokale kulturliv skal ikke forvente flere penge Det lokale kulturliv skal ikke forvente flere penge Næste artikel Udsigt til kampvalg i SF Udsigt til kampvalg i SF