SF-ordfører: Jobskabelse har førsteprioritet

EFTERÅR 2013: Flere ledige i job og en stærkere indsats over for socialt udsatte unge står øverst på SF's dagsorden i det nye folketingsår, siger politisk ordfører Jonas Dahl (SF).

Selv om der er længe til Folketingets officielle åbning 1. oktober, er partierne i fuld gang med at lægge strategier og planer for den kommende politiske sæson.

Sæsonen tyvstarter samtidig i august med partiernes sommergruppemøder og fremlæggelsen af regeringens forslag til næste års finanslov senere på måneden.

Altinget.dk har bedt de politiske ordførere om at sætte ord på efterårets opgaver.

Jonas Dahl, hvad bliver de to største politiske udfordringer i efteråret?

Den helt store udfordring bliver at skabe flere job. Selv om vi fik lavet en god dagpengereform i foråret, så er der stadig mange, som står uden for arbejdsmarkedet. For SF og mig personligt er det samtidig vigtigt, at vi får taget nogle skridt fremad på det socialpolitiske område.

Hvad skal der ske på det sociale område?

Eksempelvis skal vi være bedre til at tage hånd om de børn og unge, som får en dårlig start på livet. Blandt andet derfor vil regeringen i løbet af et par måneder fremlægge en stribe socialpolitiske mål, der skal sætte fokus på at mindske uligheden i Danmark.

Hvilke af efterårets forhandlinger har du størst forventninger til?

Finanslovforhandlingerne er næsten for oplagte at nævne, men de er jo svære at komme udenom. Centralt står også forhandlingerne om Togfonden DK, og her håber jeg, at vi vil få de borgerlige med i et forlig, der vil sikre bedre og hurtigere togtrafik.

Hvorfor er det så vigtigt for jer? 

Et forlig på dette område vil have betydning for den kollektive trafik de næste 20-30 år frem i tiden. Samtidig er det også opfyldelse af gamle SF-ønsker om bedre kollektiv trafik.

Når vi når frem til nytår, hvad vil du så helst kunne se tilbage på som veloverstået?

Jeg håber, at vi har fået flertal for en stribe klare mål på det sociale område. Samtidig så håber jeg også, at vi til den tid har lukket et forlig om Togfonden DK, hvor vi også gerne skal komme videre med at elektrificere jernbanenettet.

Forrige artikel Radikale afviser at lempe finanspolitikken Radikale afviser at lempe finanspolitikken Næste artikel Ny særlig rådgiver for Wammen