SF i strid om bandeudspil

RETSPOLITIK: Flere medlemmer af SF's folketingsgruppe angreb tirsdag Søvndals nye retspolitiske linje, der kombinerer øget præventiv indsats med markante straffe.

SF-formand Villy Søvndal blev udsat for en offensiv af SF's traditionalister, da folketingsgruppen tirsdag mødtes til sit første gruppemøde i halvanden uge.

Årsagen var Villy Søvndals markeringer i sidste uge, hvor han lagde op til en kontant indsats mod den bandekrig, der har taget hele bydele som gidsler.

I krigshumør
Ganske vist fremsatte Søvndal en række forslag til øget kriminalpræventiv indsats, alt sammen klassisk SF-politik. Men som noget nyt var de langsigtede præventive tiltag suppleret af forslag om minimumsstraf for ulovlig besiddelse af skydevåben og udvisning af bevæbnede udlændinge uden tilknytning til Danmark. Og de forslag satte SF's retspolitiske duer i krigshumør.

Fastholder udspillet
Bakket op af gruppeformand Ole Sohn modstod Søvndal dog det massive pres, og centrale partikilder understreger, at SF's udspil fra sidste uge står uændret ved magt trods den massive kritik.  

SF-formanden har da også baglandet med sig i denne sag. Partiets forretningsudvalg godkendte i sidste uge enstemmigt Villy Søvndals udspil - og onsdag gav en ny meningsmåling fra Zapera i MetroXpress 20,5 procent af stemmerne til SF.

Forrige artikel DF og V kræver gang i privathospitaler Næste artikel SF større end Venstre SF større end Venstre