Sanna Marin stopper som partileder for Socialdemokratiet i Finland

Efter valgnederlaget i søndags trækker finske Sanna Marin sig fra formandsposten i Socialdemokratiet.

Finlands afgående statsminister, Sanna Marin, forlader sin post som leder for Socialdemokratiet i Finland.

Det oplyser hun ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Marin fortsætter dog som medlem af Finlands parlament, rigsdagen. Hun udtaler samtidig, at hun ikke ser det som sandsynligt, at hun kan blive minister i en ny koalitionsregering. 

Efter valget søndag 2. april stod det klart, at Socialdemokratiet kun blev det tredjestørste parti i rigsdagen, og at Marin ikke kunne fortsætte som statsminister. Hendes regering går formelt af torsdag.

Det borgerlige Samlingspartiet blev til valget Finlands største parti og står til at skulle lede landet i fremtiden. 

Finlands indvandrerkritiske parti, De Sande Finner, gik frem med 7 mandater og blev landets næststørste parti med 20 procent og 46 mandater.

{{toplink}}

Sanna Marin har skabt internationale overskrifter ved at være den yngste statsminister i Finland nogensinde. Hun har gennem valgperioden ledt en koalition på fem partier, alle ledet af kvinder, hvor majoriteten var under 35 år. 

Marin har samtidigt været en betydelig stemme i debatten efter Ruslands invasion af Ukraine. 

Finland blev det 31. medlem af Nato, da landet tiltrådte den internationale alliance tirsdag 4. april.

 {{toplink}}

Forrige artikel Tidligere næstformand i Nye Borgelige sygemelder sig med stress Tidligere næstformand i Nye Borgelige sygemelder sig med stress Næste artikel Tidligere politisk rådgiver for S bliver public affairs-chef i Landbrug & Fødevarer Tidligere politisk rådgiver for S bliver public affairs-chef i Landbrug & Fødevarer