Sagt om Helle Thorning

JUBILÆUM: Venner, partifæller og politiske modstandere har helt forskellige opfattelser af Helle Thorning-Schmidt, som søndag har været S-formand i 10 år. Altinget har samlet en række citater.

Helle Thorning-Schmidt har været formand for Socialdemokraterne i 10 år. Altinget har samlet en række citater fra venner, partifæller og modstandere.

Trine Gregorius ”Helle drikker bajere og brændevin som en voksen mand.”
Veninde, journalist Trine Gregorius, Ud & Se, oktober 2014

 

 


Henrik Dahl"Hun er, hvad jeg vil kalde en blank person. Hun kan ikke skrive eller improvisere. Hun har en meget begrænset almen viden, hun ejer ikke hverken nærvær eller nogen større visioner. Hun har muligvis, hvad man kan kalde en reproduktiv begavelse, hun kan forberede sig og lære ting udenad. Men hun kan ikke indgå i de uformelle sammenhænge med egne ræsonnementer, som er så vigtige, hvis man skal lede et lille land."
Sociolog, samfundsdebattør Henrik Dahl, Information, 11. maj 2011


Knud Heinesen"Jeg har kendt samtlige socialdemokratiske partiformænd siden Viggo Kampmann. Jeg mener ikke, at nogen af dem har været udsat for så stærkt et personligt, politisk og mediemæssigt pres, som Helle har, og jeg tvivler på, at nogen af dem havde været bedre til at modstå det. Hun er sej og modig på grænsen til det frygtløse. Det er et fantastisk aktiv for en politiker."
Fhv. minister Knud Heinesen (S), Politiken, 16. september 2011


Sørine Gotfredsen"Helle Thorning-Schmidt har siden 2005 formået at sidde i formandsstolen uden på noget tidspunkt at afsløre tegn på seriøs åndelig, historisk eller filosofisk tænkning. Jeg ville gerne her citere hende for synspunkter angående kulturkamp, religionsfrihed, dansk historie, ideologi som begreb eller for den sags skyld menneskets position mellem godt og ondt. Men jeg har ikke kunnet finde noget af reel tyngde."
Sognepræst, samfundsdebattør Sørine Gotfredsen, Kristeligt Dagblad, 31. august 2011

 

Margrethe Vestager"Når jeg ser på hende, tænker jeg, at hun også ledede pigegruppen i den klasse, hun gik i. Hun udstråler, at hun er vant til at være populær og altid har været det."
Margrethe Vestager (R), Berlingske, 27. august 2011

 


Christopher Arzrouni"Det er også spørgsmålet om, hvem er den virkelige Helle Thorning? Den person, vi ser nu – statsmands-Helle Thorning – ansigtet i de rette folder, en lille tåre – er det skuepil? Og er det den rigtige Helle Thorning, vi så tilbage i oppositionstiden, der ønskede, at man tog afstand fra Muhammed-tegningerne? Hun er Danmarks bedste skuespillerinde, det er helt sikkert."
Debatredaktør på Børsen Christopher Arzrouni i Jersild minus Spin om Thornings deltagelse ved terrorofret Finn Nørgaards begravelse.

 

Tine Aurvig-Huggenberger"Der er blevet lavet meget grin med, at hun er vokset op i Ishøj. Men det er hendes referenceramme, og det er det, som gør folk så skide forvirrede. For det er et kulturclash. På den ene side er hun den superbegavede kvinde, der kan begå sig på den internationale scene, hvor alle hotshots siger wow, når hun kommer. På den anden side har hun stået med overpermanentet hår i Bilkagrillen i Ishøj. Det forvirrer. Helle symboliserer på en eller anden måde den sociale opstigen i Socialdemokratiets bedste ånd, og det viser jo nogle gange, hvor skizofren den socialdemokratiske bevægelse er."
Veninde, tidl. LO-næstformand Tine Aurvig-Huggenberger, Politiken, 16. september 2011

 

Trine Gregorius”Jeg har tænkt på, om hun kunne blive ved med at stå distancen. Som ven tænker man: Åh nej, går det nu? Men det gør det, for hun vil have det til at gå. Hun giver ikke bare op. Hun har livsenergi og en råstyrke, som gør, at hun overkommer ting, andre ikke kan overkomme. Jeg tror ikke, der findes ret mange af Helles type”
Trine Gregorius, Ud & Se, oktober 2014

Forrige artikel 25 Thorning-citater, vi ikke glemmer Næste artikel Kan paven hjælpe USA’s klimaforkæmpere? Kan paven hjælpe USA’s klimaforkæmpere?