Sådan er det gået med Barfoed som leder

FORMANDSSKIFTE: Da han blev formand, ville Lars Barfoed ikke være tilfreds med tilnavnet "Mr 6 procent". Men Barfoed formåede aldrig at løfte partiet i meningsmålingerne. Se, hvordan det er gået her.

"Hvis det er vedvarende, så synes jeg nok, at det vil være uheldigt."

Sådan lød det fra Lars Barfoed, da han i marts 2011 blev spurgt, om han ville være tilfreds med tilnavnet ”Mr 6 procent”.

Få timer inden var han i Bella Center officielt blevet valgt til formand for et Konservativt Folkeparti i dyb krise. Partiet lå på 5-6 procent i meningsmålingerne – langt under niveauet fra tiden med Bendt 'Mr 10 procent' Bendtsen som formand.

Men Barfoed formåede aldrig at løfte partiet i meningsmålingerne. Folketingsvalget i september 2011 var en regulær katastrofe, hvor K kun fik 4,9 procent af stemmerne og blev Folketingets allermindste parti.

Og selv om Venstre i det seneste år er gået voldsomt tilbage, har Barfoed kun skaffet partiet en yderst beskeden fremgang. I Risbjergs snit af vægtede meningsmålinger fra juni lå K på 5,3 procent.

Barfoeds manglende evner til at skaffe partiet fremgang blev yderligere udstillet ved Europaparlamentsvalget i maj, hvor Bendt Bendtsen sikrede partiet 9,2 procent og ved kommunalvalget i 2013, hvor K fik 8,6 procent af stemmerne.

Nu bliver det op til Søren Pape Poulsen at vende udviklingen. 

Kilde: Vejet gennemsnit af meningsmålinger fra Epinion/DR, Gallup/Berlingske, Greens/Børsen, Wilke/Jyllands-Posten, Voxmeter/Ritzau og YouGov/MetroXpress. Manglende meningsmålinger er fremskrevet med tendensen i de øvrige. Erfaringsmæssigt er gennemsnittet mere stabilt end de enkelte målinger, samtidig med at det op til valget ligger lige så tæt på det endelige resultat som de bedste meningsmålinger 

 

,

Forrige artikel Wammen henter pressechef hos Thorning Wammen henter pressechef hos Thorning Næste artikel Pape: Jeg har ingen fine fornemmelser over for DF Pape: Jeg har ingen fine fornemmelser over for DF