Så meget tjener regeringens spindoktorer

LØN: Moderniseringsstyrelsen har netop offentliggjort, hvor meget ministrenes særlige rådgivere tjener. Se listen her.

Den længe ventede liste med oplysninger om løn, uddannelse og arbejdsfunktioner for regeringens 23 særlige rådgivere er netop offentliggjort. 

Statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) særlige rådgiver Noa Redington topper listen med en fast årsløn på 1.053.478 kr. ekskl. pension. I bunden af lønstatistikken ligger særlig rådgiver for sundhedsminister Astrid Krag (SF) Allan Wessel med en årsløn på 699.177 kr. ekskl. pension.

Oplysningerne om de særlige rådgivere kommer på baggrund af en betækningen fra Udvalget om særlige rådgivere, som blev nedsat af finansminister Bjarne Corydon (S) tilbage i april 2012. I betænkningen, som blev offentliggjort i maj 2013, anbefalede ekspertudvalget blandt andet større åbenhed om de særlige rådgiveres løn og ansættelser.

I forlængelse heraf lovede finansministeren, at lønforholdene ville blive offentliggjort. Og efter næsten seks månder har Moderniseringsstyrelsen så fremlagt listen, der viser løn, arbejdsfunktioner og uddannelse for de særlige rådgivere.

Forrige artikel Kommuner skruer kraftigt ned for anbringelser Kommuner skruer kraftigt ned for anbringelser Næste artikel Danmark stemmer nej til EU-budget Danmark stemmer nej til EU-budget