Rød stue står til sejr

VALG: S og SF står til sejr ved kommunalvalgene. SF fordobler deres andel af stemmerne, mens Venstre går tilbage.

Hver tredje vælger forventer at stemme på Socialdemokraterne ved kommunalvalget i november, mens SF fordobler deres andel af stemmerne til 14,3 procent. Samlet set står de to partier til at få opbakning fra næsten hver anden vælger og ligner valgets store vindere. Venstre står til en tilbagegang på fem procentpoint. Det viser en undersøgelse foretaget af Rambøll/Analyse Danmark for Jyllands-Posten.

SF: Vi vinder på velfærden
Hos Socialdemokraterne og SF er man ganske naturligt begejstrede for målingens resultat. Det er velfærden der trækker stemmer til SF, mener partiets formand Villy Søvndal.

"Et kommunalvalg er mere end noget andet et valg om velfærd, fordi den konkrete service til borgerne udmøntes i kommunerne. Derfor går det vores vej i øjeblikket, fordi borgerne oplever forringelser," siger Villy Søvndal ifølge Jyllands-Posten.

Selv om Socialdemokratiet ikke oplever samme fremgang som SF er man godt tilfredse med målingen.

"Det er et ovenud godt resultat, og så holder målet om, at vi skal være det største kommunale parti og have flest borgmesterposter," udtaler politisk ordfører Henrik Sass Larsen.

Venstre: En gigantisk udfordring
Hos Venstre er man knap så begejstrede. Partiet står til en tilbagegang på fem procentpoint, og næstformand og skatteminister Kristian Jensen kalder kommunalvalget en "gigantisk udfordring."

"Vi må erkende, at det bliver uhyggeligt svært at nå op på samme resultat som i 2005. Men vi giver på ingen måde op nogen som helst steder i landet," siger han.

Forrige artikel Lobbyister i Danmark mangler professionalisme Næste artikel Klimaministeren kaldt i samråd