Rød blok vil have høring om skattely

SKATTELY: En enig opposition vil have Skatteudvalget til at hasteindkalde til en høring om skattely efter afsløringerne i forbindelse med dokumentlækket fra Mossack Fonseca.

Socialdemokraterne, Enhedslisten, Alternativet, SF og Radikale vil have Skatteudvalget til at hasteindkalde til en offentlig høring om skattely.

Det sker efter et omfattende dokumentlæk fra advokatvirksomheden Mossack Fonseca, der er berygtet for at hjælpe sine kunder med at skjule formuer i skattely. I de 11,5 millioner dokumenter er to banker, Nordea og Jyske Bank, samt en række danske velhavere blevet sat i forbindelse med advokatvirksomheden.

”Det er oplagt, at Folketingets skatteudvalg gennemfører en hurtig høring og følger op på afsløringerne fra pressen. Lækagen om den omfattende brug af Panama som skattely understreger igen, hvor massivt et problem skattelyene udgør,” siger Jesper Petersen, Socialdemokraternes skatteordfører, i en pressemeddelelse.

De røde partier peger på, at skattelyene er til skade for det danske velfærdssamfund. Jesper Petersen mener, at det er helt uacceptabelt, ”når de fælles kasser taber de helt svimlende milliardbeløb, der er tale om her.”

Formålet med høringen er at belyse de nuværende regler og mulighederne for at bekæmpe skattely i fremtiden.

”Hvis der bliver afdækket ulovlige aktiviteter i den såkaldte Panamasag, skal de straffes. Men ligeså vigtigt er det at lære af denne sag, så vi kan forebygge og bekæmpe skattespekulation med alle til rådighed stående midler, og det er præcis det, som høringen går ud på,” siger Martin Lidegaard, Radikales skatteordfører, i en pressemeddelelse.

Rød blok foreslår, at man inviterer Nordea, Jyske Bank, U-landsorganisationen IBIS og en uafhængig skatteekspert til høringen.

Grønt lys fra skatteministeren
Ifølge TV 2 giver skatteminister Karsten Lauritzen (V) grønt lys til en offentlig høring.

”Der kan ikke komme noget skidt ud af, at Folketinget involverer sig i den her sag. Så længe man bare holder sig for øje, at de løsninger man peger på, er nogle der rent faktisk vil virke, og ikke blot er udtryk for, at man vil være en handlekraftig politiker. Det vi handler med skal også være noget, der reelt løser problemet,” siger han til TV 2.

Han tilføjer dog, at det kan tage uger eller måneder, før man kan stable en høring på benene.

Forrige artikel Blå partier strides om Papes ultimatum Blå partier strides om Papes ultimatum Næste artikel Løkke afviser at svare på spørgsmål om landbrugspakken Løkke afviser at svare på spørgsmål om landbrugspakken