Rød blok hiver klimaminister i samråd om landbrugspakken

KLIMA: De røde partier er usikre på klimakonsekvenserne af regeringens landbrugspakke. Derfor kræver de, at klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) kommer på banen.

Oppositionen mangler svar på landbrugspakkens klimaeffekter, og de stoler ikke længere på miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens (V) svar.

Derfor kalder rød bloks partier energi-, forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) i samråd om landbrugspakkens betydning for klimaet.

”Vi efterspurgte i januar den reelle klimaeffekt af landbrugspakken og fik nogle ufuldstændige og misvisende svar om, at landbrugspakken ville have en neutral klimaeffekt,” siger Christian Poll, Alternativets klimaordfører, i en mail til Altinget.

Som tidligere beskrevet i Altinget, vurderer miljø- og fødevareministeriet, at landbrugspakken ikke vil have en negativ effekt på klimaet.

Det opnås kun ved at medregne kulstoflagring i jorden. Ifølge Danmarks EU-forpligtelser på klimaområdet skal kulstoflagring i jorden dog ikke medregnes i sådanne beregninger.

Samtidig har Energistyrelsen i et høringssvar skrevet, at landbrugspakkens centrale lovforslag om kvælstofnormer ”vil medføre en øget udledning af drivhusgasser” – og at der endnu ”ikke er taget stilling til, om der indføres kompenserende tiltag og i givet fald hvilke tiltag.”

,

Forrige artikel Her er konsekvenserne af landbrugspakken Her er konsekvenserne af landbrugspakken Næste artikel Metock-opgør: Få bruger EU-smuthul til familiesammenføring Metock-opgør: Få bruger EU-smuthul til familiesammenføring