Retssag mod Messerschmidt skal gå om grundet tvivl om dommers habilitet

Dommer Søren Seerup har ytret holdninger, som betyder, at han kan betragtes som inhabil i sagen mod Morten Messerschmidt. Retssagen om dokumentfalsk og misbrug af EU-midler skal derfor gå om, lyder det i en kendelse fra Østre Landsret. 

Dommen mod Morten Messerschmidt (DF) på seks måneders betinget fængsel for dokumentfalsk og misbrug af EU-midler er ophævet, og retssagen skal gå om. 

Det står klart efter en kendelse i Østre Landsret onsdag, skriver Berlingske. 

Dommeren Søren Seerup, der kendte Morten Messerschmidt skyldig ved Retten i Lyngby, har nemlig ageret på en sådan måde, at han kan betragtes som inhabil i sagen.

Landsretten lægger vægt på konkrete 'likes' af kritiske opslag på Facebook samt kommentarer, hvor Søren Serup giver udtryk for sin generelle holdning til Dansk Folkeparti og Messerschmidt. 

Selv var Morten Messerschmidt glad for udfaldet, da han efterfølgende stillede sig frem foran den fremmødte presse. 

"Det betyder i hvert fald, at den dom, som jeg modtog i sommer, ikke længere gælder. Jeg er ikke dømt for noget," sagde han umiddelbart efter kendelsen. 

 

 

 

Forrige artikel Dagens overblik: Eksperter advarer om for lav testkapacitet Dagens overblik: Eksperter advarer om for lav testkapacitet Næste artikel 23. låge i Altingets fotojulekalender: Den store stemmeoptælling 23. låge i Altingets fotojulekalender: Den store stemmeoptælling