Region Nordjylland har fundet ny direktør

Centerchef på Aarhus Universitetshospital i Region Midtjylland Anne Bukh skal være ny koncerndirektør med særligt ansvar for sundhedsområdet hos Region Nordjylland.

Region Nordjylland har fundet sin nye koncerndirektør, der får særligt ansvar for sundhedsområdet, netop indenfor sundhedsområdet.

Aarhus Universitetshospitals centerchef, Anne Bukh, er den nye kvinde på posten per 1. juli, skriver regionen i en pressemeddelelse.

Fra universitetshospitalet i Midtjylland rykker hun til Nordjylland med stor erfaring fra den daglige drift af et af landets største hospitaler i bagagen. De seneste tre år har hun stået i spidsen for Kræft- og Inflammationscentret på Aarhus Universitetshospital (AUH) og haft ansvar for et årligt budget på cirka to milliarder kroner og omkring 2.000 ansatte. 

Tidligere har Anne Bukh i en længere årrække været ansat som ledende overlæge på det daværende Aalborg Sygehus. Hun er uddannet speciallæge i intern medicin og hæmatologi og 61 år gammel.

Hun har fået jobbet, efter at enigt ansættelsesudvalg havde peget på hende som den foretrukne kandidat, og det er et valg, som falder i god jord hos regionsdirektør Svend Særkjær.

"Vi står lige nu i en situation, hvor vi i regionen skal udvikle de nordjyske hospitaler på baggrund af nye nationale mål for sundhedsvæsenet og regionale politiske mål. Det kræver et skarpt fokus på såvel de overordnede strategier som evnen til at omsætte dem i målbare resultater inden for ventetider, patienttilfredshed og kvalitet. Her har Anne Bukh en særlig styrke," siger han i pressemeddelelsen.

Selv glæder Anne Bukh sig til at tage fat på de nye udfordringer:

"Jeg ser det som en utrolig spændende opgave at være en del af direktionen og i et tæt samspil med den politiske ledelse og hospitalerne at kunne være med til at sikre de nordjyske borgere sundhedsydelser af høj kvalitet i et sammenhængende forløb på tværs af hospitaler, kommuner og almen praksis. Uanset borgernes bopæl og social status," siger hun i pressemeddelelsen.

Forrige artikel Digital redaktør overtager chefstolen hos Information Næste artikel Svensk rokade udløser første EU-minister