Regeringsrokaden blev et flop

MÅLING: Løkkes regeringsrokade har ikke givet det ønskede løft. 100 dage efter bedømmes samtlige nye ministre til under middel, og regeringen som helhed kommer rigtig skidt fra vælgernes dom.

Omfanget af ministerrokaden 23. februar var af historiske dimensioner, men lige lidt har det hjulpet.

Ministrenes karakterer er alt andet end imponerende, viser en ny meningsmåling fra A&B Analyse foretaget for Altinget | Christiansborg.

"Alt i alt kan målingen kun få endnu flere panderynker frem i regeringstoppen. En regeringsrokade blev regnet som den stærkeste trumf, Løkke havde på hånden - og det er et ilde varsel, at den ikke har givet point," vurderer politisk journalist Erik Holstein i sin analyse af tallene. 

Veteraner i top - Lene til bunds 
Ironisk nok er det regeringens veteraner, der høster størst anerkendelse.

VK-regeringens mest populære minister er således kulturminister Per Stig Møller (K), der scorer et gennemsnit på 5,7 point på en skala fra nul til ti. 

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) kommer med 5,4 point ind på en flot andenplads blandt de 19 ministre.

I den stik modsatte ende af skalaen kommer udenrigsminister Lene Espersen (K) ind som nummer sjok med et gennemsnit på katastrofale 2,5.

Nedturen understreges af, at hver fjerde af de tilbageværende konservative vælgere giver deres leder karakterer fra 0 til 2. Blandt DF's vælgere er det halvdelen, der giver Lene Espersen disse lidet fllatterende karakterer.

Læs artiklen og se hele minister-ranglisten på Altinget | Christiansborg

Forrige artikel Pia Kjærsgaards grundlovstale Næste artikel Rejseholdets anbefalinger får god modtagelse