Regeringens energikrisestab er på plads: Her er medlemmerne

Stoledansen har nået sin afslutning  i udpegningen af medlemmerne af SVM-regeringens nationale energikrisestab. To arbejdsspor er sat i søen indledningsvist, som får følgeskab af en såkaldt følgegruppe. 

Med klima,- energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) i spidsen lancerede SVM-regeringen i slutningen af marts den nationale energikrisestab under navnet Nekst. Stabens formål? At øge tempoet i den grønne omstilling. 

Første del af arbejdet på at indfri den ambition bliver en udrulning af grøn varme samt en udbygning af vedvarende energi på land. 

Det skriver Klima,- Energi- og Forsyningsministeriet

"Nekst er en ny arbejdsmetode, hvor vi glemmer "vi-plejer-mentaliteten". For vi har brug for nye øjne og nye idéer, så vi sammen kan nedbryde barrierer og sætte tempoet op i den grønne omstilling," siger klimaminister Lars Aagaard i forbindelse med nedsættelsen af arbejdsgrupperne i energikrisestaben. 

Nu er navnene på de medlemmer, der skal løbe den indledende ambition i mål, faldet på plads. 

To arbejdsspor og en følgegruppe

I alt nedsættes der tre grupper, der fordeles på to arbejdsspor i energikrisestabens indledende arbejde. 

Det første spor, som går under navnet "Farvel til gas i danske hjem", kommer under ledelse af Lars-Peter Søbye og består af følgende medlemmer: 

Arbejdssporet "Mere sol og vind på land" bliver ledet af Nana Bule, der er konsulent hos Goldman Sachs, som skal lede følgende arbejdsgruppe: 

Til at følge de to arbejdsspor oprettes også en såkaldt følgegruppe, som skal sikre, at relevante samfundsaktører bliver inddraget i energikrisestabens arbejde og blandet andet tilbyde input og sparring. 

Blandt følgergruppens medlemmer, som man kan se nedenfor, finder man blandt andre to tidligere Venstre-ministre i form af Kristian Jensen og Gitte Lillelund-Bech. 

Forrige artikel Dansk Flygtningehjælp Ungdom finder ny direktør Dansk Flygtningehjælp Ungdom finder ny direktør Næste artikel Finanstilsynets afgående direktør anklages for vold og påkørsel af p-vagt Finanstilsynets afgående direktør anklages for vold og påkørsel af p-vagt