Regeringen vil reformere taxametersystemet

UDDANNELSER: Taxametersystemet skal i højere grad understøtte høj kvalitet i uddannelserne og uddanne til beskæftigelse, mener uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V), der vil reformere systemet. 

En helt ny form for tilskudssystem skal erstatte den nuværende omstridte finansiering af de videregående uddannelser. 

Den nuværende ordning bygger på et taxametersystem, som fordeler milliarderne til uddannelsesinstitutionerne på baggrund af, om de studerende består deres eksamener.

Men det skal laves om, mener regeringen. Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen forklarer, at det nye system i højere grad skal understøtte høj kvalitet i uddannelserne.

"For regeringen er det vigtigt, at de penge, staten investerer i uddannelse, bruges på en måde, så de fører til uddannelser af høj kvalitet. Desuden skal statens investeringer understøtte, at vi udbyder uddannelser, som samfundet har brug for," siger Esben Lunde Larsen og fortsætter:

"Det nuværende taxametersystem er ikke indrettet til at styre i forhold til disse kriterier. Derfor skal det ændres. Og så skal vi naturligvis sikre, at man fortsat kan tage en videregående uddannelse, uanset om man bor i Horsens eller i Hovedstaden," siger han.

Den tidligere SR-regering satte arbejdet med at indrette et nyt tilskudssystem i gang, og nu begynder den nye regering et tværministerielt udvalgsarbejde, der skal komme med forslag til et nyt system.

Her inviteres hele uddannelsessektoren og øvrige interessenter til at komme med deres input til, hvordan et nyt tilskudssystem indrettes bedst muligt.

Forrige artikel Neergaard: Næsten alle på kontanthjælp kan arbejde Neergaard: Næsten alle på kontanthjælp kan arbejde Næste artikel Udvalg: Folketing skal have fortrolig indsigt i ministres løgne Udvalg: Folketing skal have fortrolig indsigt i ministres løgne