44 frikommuner skal udtænke nye løsninger

KOMMUNEFORSØG: Regeringen har udpeget otte frikommunenetværk, der de næste fire år får frihed til at afprøve nye ideer og løsninger.

Otte netværk af frikommuner har beskrevet nogle relevante samfundsmæssige problemstillinger, som de sammen vil arbejde om at løse. Frikommunenetværkene udgør til sammen en bred repræsentation af kommuner, både i forhold til kommunestørrelse og geografi. 44 kommuner deltager i alt.

”Med frikommuneforsøget giver vi udvalgte kommuner frihed til at udfordre eksisterende regler og vanetænkning,” siger social- og indenrigsminister Karen Ellemann i en pressemeddelelse.

De otte frikommunenetværk arbejder hver med udgangspunkt i et overordnet tema, der til sammen dækker en bred palet af kommunale opgaveområder, herunder beskæftigelses-, social-, sundheds- og boligområdet. Derudover vil netværkene arbejde på tværs af fagområder og sektorer.

”Nogle borgere har meget komplekse udfordringer med for eksempel fysiske og psykiske problemer, misbrug og langvarig ledighed, der kræver en tværgående indsats. Derfor er det rigtig spændende med frikommuneforsøg, der handler om, hvordan kommunerne kan blive endnu bedre til at samarbejde og koordinere på tværs af forvaltninger og sektorer,” siger ministeren.

 

Forrige artikel Måling: Løkke belønnes ikke for 2025-plan Måling: Løkke belønnes ikke for 2025-plan Næste artikel 'Statsrevisoratet' har 50 års jubilæum 'Statsrevisoratet' har 50 års jubilæum