Regeringen skjuler overbetalinger til privathospitaler

PRIVATHOSPITALER: Regeringen beskyldes for at have forgyldt privathospitalerne, og Lene Espersen for at have ført Folketinget bag lyset.

Rigsrevisionen er på trapperne med en rapport om statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) ansvar for overbetaling af de private sygehuse siden 2002. Det skriver Politiken. Oppositionen beskylder vicestatsminister Lene Espersen (K) for at have givet Folketinget forkerte oplysninger.

Sagen handler om de penge, som privathospitalerne har modtaget for at behandle patienter for det offentlige. Privathospitalernes regning har været væsentligt højere end omkostningerne.

Politisk skandale
"Det er en politisk skandale. Regeringen er i gang med et cover-up i et desperat forsøg på at skjule, at der i 2002 er brugt en lille milliard kroner for meget på den private sektor," siger politisk ordfører Henrik Sass Larsen (S) til Politiken.

Lene Espersen drages ind i sagen pga. beregninger fra Sundhedsministeriet af hospitalernes betaling. Lene Espersen har foreslået, at privathospitalernes hyre sænkes med 25 procent. Hun har over for Folketinget afvist, at hun brugte tal fra sit eget ministerium eller Sundhedsministeriet. Ministeriet vil ikke give Folketinget indsigt i analysen af de overbetalinger, der fandt sted, mens Lars Løkke var sundhedsminister. Nuværende sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) bekræfter over for Folketingets Sundhedsudvalg, at Lene Espersen netop anvendte tallene, da hun kom med forslaget.

Oppositionen beskylder K-lederen for at skjule sit kendskab til overbetalingerne og statsministerens ansvar over for en massiv overbetaling.

SF: Espersen lyver
"Espersen kender til beregninger, der viser, at Lars Løkke som sundhedsminister forgyldte den private sektor. Men da hun blev spurgt om det i Folketinget, svarede hun direkte i strid med sandheden," lyder det fra SF's sundhedsordfører, Jonas Dahl.

Oppositionen bringer nu sagen for Folketingets Udvalg for Forretningsorden.

Forrige artikel Dommerne kan se bort fra minimumsstraf Dommerne kan se bort fra minimumsstraf Næste artikel R overvejer at styrke Vestager