Regeringen siger nej til lavere selskabsskat

SKAT: Erhvervslivet kan godt droppe drømmen om en lavere selskabsskat, lyder det fra Karsten Lauritzen (V) og Troels Lund Poulsen (V).

Havde regeringen ment, at selskabsskatten skulle sættes ned, havde den foreslået det i 2025-planen, lyder det fra erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) i Børsen.

Sammen med skatteminister Karsten Lauritzen (V) afliver han erhvervslivets ønske om lavere selskabsskat.

De fastholder, at man ikke vil sænke selskabsskatten, men i stedet vil øge væksten ved at indføre et Ace-fradrag.

”Ace-fradraget handler ikke om at sænke selskabsskatten. Det handler om at understøtte investeringslysten i danske virksomheder, og det er en model, som kan få store BNP-virkninger," siger Karsten Lauritzen til Børsen.

Ace-fradraget giver virksomheder, der finansierer deres investeringer ved at bruge egenkapital frem for lån, en skattemæssig fordel. Det skal booste erhvervslivets investeringslyst, og ifølge regeringens vurdering kan det øge velstanden med 12 mia. kr. i 2025.

I regeringen vil man fokusere på indsatser, der er til gode for alle dele af dansk erhvervsliv, lyder det fra Troels Lund Poulsen.

 

Forrige artikel Partierne trykker nu tusindvis af valgplakater Partierne trykker nu tusindvis af valgplakater Næste artikel Regnskabsrod: Ministerium betalte regning for toplederklub Regnskabsrod: Ministerium betalte regning for toplederklub