Regeringen præsenterer forslag til grøn skattereform onsdag

Som led i regeringens udspil “Danmark kan mere II” præsenteres et udspil til en grøn skattereform onsdag. Det vil indebære en mere ensartet CO2-afgift, der skal sætte skub i virksomheders grønne omstilling. 

Virksomheder, der belaster klimaet, skal selv betale for deres udledning gennem en “mere ensartet” CO2-afgift.

Sådan lyder ambitionen i regeringens forslag til en grøn skattereform, der præsenteres onsdag.

Skatteudspillet kommer dagen efter regeringens udspil “Danmark kan mere II”, der blev præsenteret på et pressemøde tirsdag.

“I morgen præsenterer vi en skattereform, som vil være det enkeltstående største konkrete udspil, vi overhovedet er kommet med på det grønne område," sagde klimaminister Dan Jørgensen (S) på pressemødet i Statsministeriet tirsdag.

Høj og mere ensartet beskatning

På nuværende tidspunkt er nogle brancher fritaget fra en CO2-afgift, og der er forskel på, hvordan virksomheder bliver beskattet for udledning af CO2.

Det har flere partiet ønsket at få ændret på, og det er nu også blevet regeringens holdning.

“Det bliver en ambitiøs afgift, som er høj og giver en mere ensartet beskatning. Hvad det så ligger i det, kommer vi nærmere i morgen,” sagde skatteminister Jeppe Bruus (S) på pressemødet tirsdag.

CO2-afgiften skal ifølge regeringen bidrage til, at flere virksomheder vælger en klimavenlig produktion, sådan at udledningen af drivhusgasser sænkes.

Ifølge regeringen vil udspillet til en grøn skattereform medføre en reduktion på 3,7 millioner tons CO2 i 2030.

{{toplink}}

En svær balancegang

Skatteministeren fremhæver samtidig, at det er en balancegang at fastsætte afgiftsniveauet for virksomheder.

“Det er en svær kunst at ramme det rigtige afgiftsniveau,” siger Jeppe Bruus på pressemødet og tilføjer:

“Afgiften skal sikre, at vi får virksomhederne til at omstille sig, men det skal gøres på en måde, så de ikke rykker ud af landet.”

Udspillet til den grønne skattereform vil i den forbindelse også indeholde en “grøn støtte” til virksomheder, der skal hjælpe dem med den grønne omstilling og holde hånden under danske arbejdspladser.

“Vi ved, at mange allerede er i gang med den grønne omstilling. Men tiden er til, at alle virksomheder skal med,” sagde Jeppe Bruus på pressemødet.

Forrige artikel Vindmøller, solceller og fjernvarme: Sådan vil regeringen gøre Danmark fri af Putins gas Vindmøller, solceller og fjernvarme: Sådan vil regeringen gøre Danmark fri af Putins gas Næste artikel Regeringen parkerer aftaler med landets største CO2-udledere: Regeringen parkerer aftaler med landets største CO2-udledere: "Vi har valgt at gribe det an på en anden måde"