Regeringen kommer med integrationsudspil

UDLÆNDINGE: Under overskriften "Alle skal bidrage" fremlægger statsminister Helle Thorning-Schmidt og flere andre ministre onsdag klokken 11 et integrationsudspil, der skal få flygtninge og indvandrere i arbejde.

30.000 flygtninge og indvandrere skal i arbejde over de næste to år. Det er efter DR Nyheders oplysninger kernen i den integrationsplan, som regeringen vil fremlægge onsdag klokken 11.

Det er statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R), beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) og social- og integrationsminister Manu Sareen (R), der i Spejlsalen i Statsministeriet vil fremlægge planen, der har fået titlen "Alle skal bidrage".

Tirsdag fremlagde det såkaldte Carsten Koch-udvalg deres samlede rapport om, hvordan man kan forbedre beskæftigelsesindsatsen landet over. Men allerede i januar var de klar med en delrapport, der handlede specifikt om integrations-indsatsen.

Og det er blandt andet konklusionerne i den delrapport, som regeringens integrationsprogram vil bygge på.

”Vi står lige nu med en helt aktuel udfordring med det stigende antal flygtninge fra blandt andet Syrien – og det er afgørende, at vi ikke gentager fortidens synder. Derfor er det vigtigt for os, at vi får forbedret integrationsprogrammet, for det fungerer ikke godt nok i dag,” sagde beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) i januar i forbindelse med delrapportens fremlæggelse.

Udspil kommer fra nytårstale
Integrationsudspillet blev allerede varslet i Helle Thorning-Schmidts nytårstale, hvor hun fokuserede på de flygtninge og indvandrere, der er uden for arbejdsmarkedet.

"Hvis du kommer til Danmark, skal du selvfølgelig arbejde. Du skal bruge det, du kan. Du skal lære sproget og ud blandt danske kolleger. Du skal opleve, hvordan vi gør tingene her i landet," sagde statsministeren i nytårstalen.

Allerede dengang var Helle Thorning-Schmidt konkret i forhold til, hvordan integrationsindsatsen skulle se ud. I nytårstalen lagde hun vægt på, at indvandrere og flygtninge skal kunne forsørge sig selv.

"Derfor vil jeg ændre vilkårene for flygtninge og indvandrere, der er på kontanthjælp. De skal arbejde mere for ydelsen, og det skal helst være på en arbejdsplads. For målet er at få et rigtigt job. I første omgang skal de nye vilkår gælde i to år."

Forrige artikel Antibiotikaforbrug skal ned med 15 procent Antibiotikaforbrug skal ned med 15 procent Næste artikel Kom med ind i Europas politiske talentfabrik Kom med ind i Europas politiske talentfabrik