Radio24syv vil ikke søge om forlænget sendetilladelse

LUKNING: Radio24syv søger ikke om at forlænge sendetilladelsen, når den nuværende aftale løber ud til oktober. Men radiokanalen holder en dør på klem og vil afvente det kommende folketingsvalg.

Radio24syv meldte torsdag formiddag ud, at de ikke søger om at forlænge sendetilladelse på grund af politiske krav om udflytning. 

Det skriver TV 2

I det nye udbud er der krav om, at mindst 70 procent af Radio24syv skal flytte minimum 110 kilometer væk fra København, og derfor vil kanalen ikke søge om at forlænge sin sendetilladelse, når den udløber ultimo oktober.

Berlingske Media, som er medejer af Radio24syv, skriver i en pressemeddelelse, at "Berlingske Media ville skulle begynde forfra i en by, hvor vi ikke har vores base. Det ville blive dyrere og dårligere."

"Det tog de første fem år at gøre Radio24syv til den ubestridte succes, kanalen er i dag. Efter at danskerne har investeret 800 millioner kroner i denne succes, er det svært at forstå, at et politisk flertal nu har valgt at designe det nye udbud, så det på forhånd er givet, at Radio24syv ikke kan fortsætte i sin nuværende form," siger Connie Hedegaard, bestyrelsesformand for Berlingske Media, og fortsætter:

"Det er uforståeligt og beklageligt. Ikke bare for Berlingske Media og de mange dygtige og originale medarbejdere. Men også for de mange, mange lyttere ud over hele landet, der har nydt godt af, at Radio24syv har fornyet taleradio i Danmark."

Medieforlig
I øjeblikket har radiokanalen 1,1 million lyttere om ugen.

Det specifikke krav om udflytning af kanalen til provinsen er et ønske fra Dansk Folkeparti og er en konsekvens af det medieforlig, som regeringen og Dansk Folkeparti nåede til enighed om i sommer.

Berlingske Media ejer i dag 70 procent af Berlingske People, som har drevet Radio24syv i over syv år, og de resterende 30 procent ejes af People Group.

En dør på klem
Radio24syv holder dog muligheden for at fortsætte åben. Radiokanalen afventer det kommende folketingsvalg for at se, om det politiske flertal ændrer sig.

Forrige artikel Swedbank fyrer dansk direktør efter hvidvaskskandale Swedbank fyrer dansk direktør efter hvidvaskskandale Næste artikel LA-topminister: Vi skal skrue op for den liberale profil LA-topminister: Vi skal skrue op for den liberale profil