Pris for mest betydningsfulde kvinde i 100 år

Foran statsminister Helle Thorning-Schmidt og Hendes Majestæt Dronning Margrethe blev Tine Bryld kåret som den mest betydningsfulde kvinde gennem de sidste 100 år.

I anledning af 100-året for danske kvinders stemmeret har DR fået danskerne til at stemme om, hvem der har været den mest betydningsfulde kvinde gennem de sidste 100 år. Valget faldt på socialrådgiveren, samfundsdebattøren og forfatteren Tine Bryld, og døtrene Lea Bryld og Iben Bryld Gaardmand modtog i dag prisen på vegne af deres afdøde mor.

Tine Bryld er særlig kendt for radioprogrammet Tværs, hvor hun rådgav unge om alt fra kærestesorger til mobning, seksualitet og familieforhold. Hun var derudover bestyrelsesmedlem for Dansk Kvindesamfunds ungekreds.

Efter Tine Brylds død er der stiftet en pris i hendes navn, der fra 2013 hvert år er blevet uddelt til en enkeltperson eller organisation, der har markeret sig med en særlig indsats for socialt udsatte og marginaliserede mennesker i Danmark. Formand for foreningen Tine Bryld Prisen, Helle Degn, ser kåringen som en ære:

”Det er meget overvældende og en stor glæde og ære, at så mange mennesker har stemt på Tine Bryld til den fornemme titel. Foreningen for Tine Bryld Prisen ser det som en stor støtte, også for vores arbejde for netop at hædre og ære den utrættelige indsats, som Tine Bryld stod for blandt flere generationer,” siger Helle Degn til DR.

Forrige artikel Alternativet har styr på de sidste kandidater Næste artikel Ulighedsdebattør modtager demokratistafetten