Prinsesse Marie styrker sin tilknytning til Beredskabet i en ny stilling

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie får ny titel hos Beredskabsstyrelsen som særlig projektmedarbejder inden for forebyggelsesområdet. Hun skal fremover spille en større rolle i arbejdet for at forebygge ulykker.

De seneste fem år har Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie været tilknyttet Beredskabsstyrelsen, og nu skruer hun op for engagementet.

Det skriver Beredskabsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Prinsessen skal fremover være særlig projektmedarbejder hos styrelsen og være med til at forme et nyt indsatsområde, der sigter til at styrke den enkelte borgers og dermed samfundets robusthed i ulykkessituationer. Målet er at skabe robuste borgere og lokale netværk, der selv er i stand til at håndtere konsekvenserne af ulykker og kan tage ansvar for både at forebygge og afhjælpe ulykkessituationer.

"Fra mit hidtidige engagement i Beredskabsstyrelsen og som protektor for blandt andre Folkekirkens Nødhjælp har jeg set og oplevet, hvor vigtig og afgørende forebyggelse og forberedelse er for at kunne håndtere ulykkessituationer så effektivt og professionelt som muligt, når de opstår. Jeg ser dette ekstra skridt ind i Beredskabsstyrelsen som en naturlig udvikling for mig og glæder mig til at skulle arbejde med aktuelle problemstillinger og et nyt indsatsområde," udtaler H.K.H. Prinsesse Marie i pressemeddelelsen.

Hendes nye tilknytning som særlig projektmedarbejder har status af frivillig tjeneste, og Prinsesse Marie vil samtidig med sit arbejde i Beredskabsstyrelsen fortsat tage hånd om sine andre forpligtelser, samarbejder og protektioner som medlem af Kongehuset.

Det dæmper dog ikke begejstringen hos Beredskabsstyrelsen:

"Vi er stolte af, at Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie vil udvide sin nuværende tilknytning til Beredskabsstyrelsen til et decideret arbejde for styrelsen, og vi glæder os over, at Prinsessen vil bidrage med sin viden og sine evner i det vigtige indsatsområde, som forebyggelse og borgernes robusthed er," siger direktør Henning Thiesen i pressemeddelelsen.

Forrige artikel Kinnock trækker sig fra sin post efter EU-afstemning Næste artikel TV 2-reporter rykker til DR2 Dagen