Politikere sværmer om lobbyister

LOBBYISME: Folketingets medlemmer er vilde med lobbyister og mødes ofte med dem for at suge informationer til sig, viser Altinget.dks undersøgelse.

Godt hver tredje politiker i en ny undersøgelse om lobbyisme på Christiansborg oplyser, at de mødes med lobbyister flere gange om ugen, mens 49 % af politikerne mødes med lobbyister flere gange om måneden.

Det fremgår af Altinget | Christiansborg i dag, der bringer hele undersøgelsen, der er gennemført i maj-juni i år i et samarbejde mellem Altinget.dk og Dansk Journalistforbund.

"Tallene vidner om en hidtil udokumenteret imødekommenhed fra de folkevalgte i forhold til dem, der repræsenterer særinteresser. Den forholdsvis store mødeaktivitet mellem politikere og lobbyister er tegn på, at lobbyisterne bidrager positivt til politikudviklingen for den enkelte politiker og dennes parti. Kontakten er med til at sætte politikeren i stand til at navigere i komplekse politikområder med mange forskellige særinteresser," siger kommunikationskonsulent i Dansk Journalistforbund Troels Johannesen, der via Altinget.dk har spurgt de folkevalgte om deres brug af og syn på de ellers ofte odiøst omtalte lobbyister.

Lobbyister gavner den politiske proces
Når politikerne bruger så forholdsvis meget af deres kostbare tid på Christiansborg med lobbyisterne, er det, fordi de mener, at lobbyisterne er gavnlige for den politiske proces.

Således mener 90 % af deltagerne i undersøgelsen, at lobbyisternes tilstedeværelse på Slotsholmen er gavnlig for den politiske udvikling, ganske simpelt fordi lobbyisterne bringer helt afgørende information med sig, og fordi de repræsenterer virksomheder og organisationer, der er eksperter på de forskellige områder.

"Trods lobbyisternes klare politiske eller kommercielle interesser mener politikerne, at de har noget at byde ind med for at udvide politikerens viden, inden afgørende beslutninger træffes," forklarer Troels Johannesen.

Forrige artikel Niels Lunde ny journalistisk chefredaktør på Børsen Næste artikel Velkommen til et nyt design på Altinget.dk