Politikere hylder Mærsk

DØDSFALD: På de sociale medier hylder en række politikere Mærsk Mc-Kinney Møller.

Flere politikere hylder Mærsk Mc-Kinney Møller, som døde mandag morgen ved femtiden. 

Magnus Heunicke (S) skriver følgende anekdote: "En nytiltrådt Mærsk Mc-Kinney Møller kaldte i 1966 en ambitiøs shipping-elev fra Næstved op på kontoret for at give ham en flidspræmie for veludført uddannelse. Eleven var min far. Og det er min personlige lille fodnote i det store kapitel om dansk erhvervsliv, som skibsrederen på imponerende vis har stået i spidsen for." 

Lars Løkke Rasmussen (V) fhv. statsminister skriver på facebook: "Vi må i dag tage afsked med en af dansk erhvervslivs allerstørste personligheder. Mærsk Mc-Kinney Møller har gennem et langt liv arbejdet utrætteligt, målrettet og lige til det sidste for at udvikle den virksomhed, hans far grundlagde, så den store Mærsk-koncern i dag ikke bare er Danmarks største virksomhed, men også noget af det mest synlige danske i hele verden." 

Den konservative leder Lars Barfoed skriver på facebook: "Danmark har mistet en stærk erhvervsleder, der på unik vis billedliggjorde danske værdier med udsyn og blik for fremtiden. Mærsk Mc-Kinney Møller stod værn om Danmark, om sin virksomhed og sin familie. Han vil blive dybt savnet."

Anders Samuelsen og hans parti Liberal Alliance skriver på facebook: "Mærsk Mc-Kinney Møller var inkarnationen af dansk iværksætteri og flid. Han bar den ånd, som gjorde Danmark til et rigt land, og som det er nødvendigt at understøtte og fastholde, hvis Danmark skal tilbage på vejen mod vækst og velstand." 

Kristian Jensen (V) skriver på twitter: "Farvel til en stor dansker. Tak til Mærsk for alt, hvad du har gjort for Danmark."

Benedikte Kiær (K) skriver på facebook: "En stor erhvervsmand og stort menneske er gået bort. Vi skylder alle Hr. Mærsk Mc-Kinney Møller en stor tak. Æret være hans minde."

Venstres Søren Pind skriver på Facebook: "Guds fred med vore døde... En stor søn af Danmark er gået bort."

Miljøminister Ida Auken (SF) skriver: "Hvil i fred Mærsk Mc-Kinney Møller. Vi har nok aldrig været politisk enige, men jeg anerkender dit store bidrag til Danmark."

Venstres Lykke Friis skriver: "Sender varme tanker til Mærsk Mc-Kinneys familie. En imponerende erhvervskæmpe med fremragende humor. Vil aldrig glemme følgende ordveksling, da hr. Møller en varm sommerdag spottede mine højhælede sandaler: "Har De ikke råd til hele sko?""

Andre udtalelser
Udover de sociale medier har der også været en række andre udtalelser. 

Ole Sohn (SF), erhvervs- og vækstminister: "Mærsk Mc-Kinney-Møller har spillet en stor rolle for dansk erhvervsliv og for Det Blå Danmark. Med dygtighed og fremsynethed formåede Mærsk Mc-Kinney Møller at skabe en global virksomhed, og hans virke vækker genklang og beundring i hele verden," siger han til jp.dk.

Marianne Jelved (RV), tidligere økonomiminister, gruppeformand: "Virksomheden var drevet efter sloganet rettidig omhu, og det betyder, at man ikke venter på, at ens materiel - i det her tilfælde fragtskibe - er udtjente. Man udvikler og investerer hele tiden i nyt. Det er den forretningsgang, Mærsk er kendt for," siger hun til Børsen.

Niels Helveg Petersen (RV), udenrigsminister fra 1993 til 2000: "Han og rederiet er en klasse for sig. Der er masser andre gode danske virksomheder, men i kraft af størrelse af og respekten om virksomheden spiller den en særlig rolle i Danmark," siger han til jp.dk.

Frank Aaen (Ø) beskrives som personligt berørt over dødsfaldet, både på dr.dk og på jp.dk. Det til trods for hans mange kampe med Mærsk-koncernen: "På det personlige plan har jeg altid haft et "okay-forhold" til Mc-Kinney Møller, når vi mødtes til forhandlinger om især Danmarks olieforekomster i Nordsøen. Her optrådte Mærsk altid uhyre korrekt, men der var ikke tvivl om, at han var parat til at bruge den magt, som positionen som landets største erhvervsmand tilskrev ham, både direkte og i det skjulte," siger Frank Aaen dog kritisk til jp.dk.

Forrige artikel Her er pressemeddelelsen fra Mærsk Næste artikel Thorning: Mærsk var af en særlig støbning Thorning: Mærsk var af en særlig støbning