Politiken luger ud i cheflaget

Redaktionschef Anette Claudi og redaktør Troels Evold Widding mister deres job på Politiken i forbindelse med den store fyringsrunde, der er startet i JP-Politikens Hus.

Politiken siger farvel til forbrugerredaktionens chef, Anette Claudi og Troels Evold Widding, der er redaktør for tillægget Lørdagsliv.

Det sker som et led i en stor fyringsrunde i huset, som kommer til at koste i alt 40 af avisens medarbejdere deres stilling, skriver avisen i en pressemeddelelse.

Efter en omorganisering af ledelseslaget kommer en ny redaktionschef til at lede både forbrugerredaktionen samt blandt andet sektionen LørdagsLiv, men det betyder samtidig, at Politiken siger tak for nu til de to chefer. 

Troels Evold Widding har været redaktør af Lørdagsliv de sidste seks år og har en baggrund fra Arena og fagbladet Journalisten. Den sidstnævnte arbejdsplads har han til fælles med Anette Claudi, der har haft sin gang på Politiken siden 2007 og også tidligere været redaktør i DR. I løbet af de næsten 10 år hos avisen har hun haft plads i den øverste ledelse, P-ledelsen, som med den nye spareplan bliver nedlagt til fordel for en mere snæver forretningsledelse.

"Anette har leveret en enestående indsats i udviklingen af forbrugerstoffet såvel redaktionelt som kommercielt. Hun er en virkelig dygtig journalist og innovativ leder, hvilket Politiken har haft endog meget stor glæde af. Beslutningen viser, at vi må foretage hårde prioriteringer i forbindelse med rationaliseringsplanen, og at jeg også har sat mig for at slanke ledelsen oppe fra," lyder det fra avisens ansvarshavende chefredaktør, Christian Jensen, i pressemeddelelsen.

Her får også Troels Evold Widdig rosende ord med på vejen:

"Troels har de seneste seks år udviklet Lørdagsliv med en sikker journalistisk og visuel hånd, og det skylder vi ham stor tak for," siger Christian Jensen.

Forrige artikel Peter Strauss siger farvel til Socialdemokraterne Næste artikel Ordførerrokade i Alternativet