Politiet får ekstrabevilling på 651 mio. kr.

KRISE: Det står så slemt til med politiets økonomi, at det bliver nødvendigt med endnu en hjælpepakke.

Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og regeringen er blevet enige om at tilføre politiet 651 millioner kroner ekstra i 2009 og 2010.

Som en del af forliget igangsættes der en undersøgelse med eksterne kræfter, der skal undersøge hele bevillingsstrukturen i politiet.

"Der er noget helt grundlæggende galt, når man kan komme ud i et konsekvent overforbrug, som vi har set det hos politiet," siger Peter Skaarup, retsordfører hos Dansk Folkeparti, til berlingske.dk.

Han mener, at en stor del af ansvaret ligger hos den gamle ledelse under Torsten Hesselbjerg, men at der samtidig er tale om et strukturelt problem:

"Det er helt afgørende for os, at rodet ikke fortsætter ind i 2009 og 2010, og at den dårlige økonomi ikke går ud over borgerbetjeningen. Hvis vi bare satte os ned med armene over kors, ville vi senere måtte acceptere at skære i vores aftale om at optage 300 flere politibetjente. Det kan vi ikke acceptere," siger Peter Skaarup.

Til trods for den nye økonomiske indsprøjtning, bliver det dog alligevel i 2010 nødvendigt at finde besparelser for 50 millioner kroner i Rigspolitiet og effektiviseringer for 30 millioner kroner ude i landets politikredse.

Forrige artikel Mester Messerschmidt Næste artikel Danskerne imod ophold til afviste irakere Danskerne imod ophold til afviste irakere