Peter Christensen stiller nu op i Næstved efter valgkiks

VALGT: Forsvarsminister Peter Christensen prøver igen at komme i Folketinget og er nu kandidat i Næstved. Det sker, efter han ved folketingsvalget i sommer blev vraget i Sønderjylland.

Forsvarsminister Peter Christensen er igen folketingskandidat. 

Det står klart, efter han torsdag aften blev valgt som ny folketingskandidat i Næstved-kredsen. 

Næstved-kredsen er en del af Sjællands storkreds med det største antal vælgere på landsplan. Også Venstres formand, statsminister Lars Løkke Rasmussen, stiller op her.

Allerede i sidste uge fortalte Peter Christensen, at han skiftede kreds til Næstved, og at han her håbede at blive valgt som Venstres kandidat. 

"Da jeg blev kontaktet af Næstved-kredsen, lod jeg mig hurtigt overbevise, om at Næstved er det helt rigtige både for mig og for Næstved. På Sydsjælland er der mange af de samme udfordringer, som jeg kender fra Sønderjylland, og den geografiske placering giver mig en unik mulighed for at være til stede i kredsen, samtidig med at jeg passer min ministergerning i København," sagde han i sidste uge. 

Fik "røvfuld" ved valget
Peter Christensen måtte i sommer se sig vraget som folketingsmedlem, da han ikke blev genvalgt i Sønderjylland. Her fik han med sine egne ord "en røvfuld" og fik bare 5.133 personlige stemmer. Til sammenligning havde han ved valget forinden i 2011 fået knap 13.000 personlige stemmer. 

Efter Lars Løkke Rasmussen havde præsenteret sin regering, som Peter Christensen i første omgang ikke var en del af, meddelte Peter Christensen, at han nu ville finde et job i det private. Og han havde ikke i sinde at vende tilbage til dansk politik. 

"Jeg forlader ikke politik med en drøm om at vende tilbage. Det kan jeg slet ikke se for mig," lød det tilbage i juni. 

Men tre måneder senere, 30. september, gjorde Peter Christensen alligevel comeback i dansk politik. Det skete, da han blev udnævnt til forsvarsminister, efter Carl Holst havde trukket sig. Og med torsdagens valg som Næstveds nye folketingskandidat understreger han, at han er tilbage i dansk politik. 

Dem skal han kæmpe mod
Ved folketingsvalget i sommer fik Venstre fem mandater i Sjællands Storkreds, og kigger man på de nuværende meningsmålinger, står Venstre til at gå tilbage. De fem Venstre-folk, som Peter Christensen kommer til at kæmpe med, er statsminister Lars Løkke Rasmussen, kulturminister Bertel Haarder, integrationsordfører Marcus Knuth, finansordfører Jacob Jensen og skatteordfører Louise Schack Elholm. 

Venstres kredsformand i Næstved, Jakob Mols, glæder sig over, at Peter Christensen ønsker at stille op i hans kreds. 

”Vi er meget glade for, at Peter Christensen ønsker at stille op hos os. PC er kendt som en dygtig minister, der har et indgående kendskab til partiet og til arbejdet i Folketinget, og han kan derfor være en stærk repræsentant for Næstved-kredsen. En enig kredsbestyrelse er helt igennem indstillet på at knokle for at få ham valgt,” siger Jakob Mols i en pressemeddelelse.

Peter Christensen er uddannet elektriker og sad i Folketinget for Venstre fra 2001 til 2015. I løbet af de 14 år havde han poster som både politisk ordfører, skatteordfører og finansordfører. I Lars Løkke Rasmussens første regering var han skatteminister, og i dag har han ud over titlen som forsvarsminister også ministeransvaret for nordisk samarbejde.

Forrige artikel HPV-vaccinationer i voldsomt fald HPV-vaccinationer i voldsomt fald Næste artikel LA spænder ben for blå blok: Ingen urørt skov i naturpakken LA spænder ben for blå blok: Ingen urørt skov i naturpakken