Partilederrunden flyttes til Folketingssalen

VALGAFTEN: Den traditionelle partilederrunde på valgaftenen sendes i år fra folketingssalen. Uden for Christiansborg afholdes 'demokrati-fest'.

Når tv på valgaftenen byder velkommen til den traditionelle partilederrunde, så vil der være mange nye partiledere, men kulissen bliver også ny.

For første gang afholdes debatten nemlig i selve folketingssalen. Det fortæller Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), til Altinget.

Flytningen er blevet nødvendig, fordi mange partier i år har valgt at flytte deres valgfester tilbage på Christiansborg. Det har lagt pres på de største af Christiansborg lokaler.

Lokale-kabalen er endt med, at Socialdemokraterne får Fællessalen, hvor partilederrunden plejer at foregå. Venstre holder fest i Landstingssalen, mens Dansk Folkeparti indtager Christiansborgs restaurant, Snapstinget. Derudover vil Radikale og Kristendemokraterne også være tilstede på Borgen.

En god skik
Lykketoft glæder sig over, at partierne er tilbage.

”Vi har heldigvis fået overbevist de fleste partier om, at de skal holde valgaften på Christiansborg, som jo er det naturlige centrum for en valgaften. Det er en god skik, som vi nu vender tilbage til,” siger han.

Mogens Lykketoft peger på, at det også er nemmere for tv-stationerne, at flere partier er samlet samme sted.

”Jeg er helt overbevist om, at vi får en bedre valgaften og en bedre valgdækning ud af, at så mange partier er til stede på Christiansborg,” siger han.

Flere partier har i de seneste år holdt store fester på blandt andet koncertsteder, hvor der også har været plads til partiernes frivillige hjælpere og ungdomspolitikere.

De kan ikke alle sammen få plads inde på Christiansborg, men udenfor – i Rigsdagsgården – bliver der arrangeret fest med telte, øl og storskærme med valg-resultaterne.

”Der kommer til at foregå en masse uden for Christiansborg, så det bliver en fest for valget og for demokratiet,” siger Lykketoft.

Forrige artikel Ny måling: Klart flertal til rød blok Ny måling: Klart flertal til rød blok Næste artikel Sådan er det gået på asylområdet Sådan er det gået på asylområdet