Pape: Mere respekt for mænd og kvinder i uniform

FOLKEMØDE: Der var fokus på Danmarks politi og soldater, da Konservatives partileder, Søren Pape Poulsen, holdt tale fra Folkemødets hovedscene søndag. 

Sidste dag på Folkemødet er mere grå og stille end de foregående. Men da formanden for Konservative, Søren Pape Poulsen, træder frem på hovedscenen i Allinge, titter solen alligevel frem bag skyerne.

Der var en opremsning af konservative mærkesager på programmet: Indsats mod indbrud, modstand mod lektiecaféer – “tvangscaféer” – og så skatten ned på arbejde.

Men særligt Danmarks politi og soldater fik opmærksomhed fra Folkemødets talerstol.

“Jeg ønsker et samfund med mere respekt for mænd og kvinder i uniform,” sagde Søren Pape Poulsen.

Søren Pape Poulsen fortalte, at han havde besøgt et veteranhjem på Frederiksberg – og at det havde rørt ham dybt. Der skal gøres mere for de soldater, der kommer hjem, mener den konservative partileder.

“Vi skylder vores soldater og andre udsendte, at de aldrig lades i stikken, og vi skylder dem først og fremmest tak,” sagde Søren Pape Poulsen til store klapsalver fra det fremmødte publikum.

Vil hellere se maling tørre
Den konservative formand kommenterede også på, at der på årets Folkemøde var deltagelse fra såvel den omstridte hollandske politiker Geert Wilders og det græske nationalistiske parti Gyldent Daggry.

Man skal møde de ekstreme kræfter med argumenter, tavshed eller ligegyldighed, lød budskabet fra Søren Pape Poulsen.

“De har lov til at tale, men jeg har også lov til at lade være med at møde op til deres arrangement,” sagde partilederen og tilføjede:

“Jeg vil hellere se maling tørre, end jeg vil bruge min tid til at lytte til deres hadefulde snak.”

Til gengæld vil Søren Pape Poulsen altid kæmpe for ekstremisternes ret til at ytre sig, slog han fast.

“Der er ikke noget “men”, når det gælder ytringsfrihed. Selvom jeg nogle gange tænker, at der jo heller ikke er ytringspligt.”

Forrige artikel Tag med til partiernes højborge Næste artikel Løkke vil indkalde til treparts-forhandlinger Løkke vil indkalde til treparts-forhandlinger