Pape bebuder højere straffe for skyderier

BANDEPAKKE: Når regeringen inden længe præsenterer sit forslag til en ny bandepakke, vil et af forslagene være 50 procent højere straf for skyderier.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) løfter nu lidt af sløret for indholdet af den kommende bandepakke.

Efter en eskalering af bandekonflikten rundt om i landet, som har ført til en række skudepisoder, ønsker regeringen at slå hårdere ned på den type kriminalitet. Det skriver DR.

Helt konkret lægger regeringen med Søren Pape Poulsen i spidsen op til at hæve straffen for brug af skydevåben i det offentlige rum med 50 procent.

I 2016 registrerede Justitsministeriet 54 skudepisoder mod 17 i 2015. Den tendens skal forslaget gerne være med til at vende, håber Søren Pape Poulsen.

”Jeg vil stærkt og inderligt håbe, at vi er længere nede, når vi opgør tallet for 2017. Vi kan ikke garantere, at det kommer ned på nul, men det så jeg selvfølgelig gerne,” siger justitsministeren til DR.

Det tyder på, at regeringen ikke får problemer med at skaffe flertal for at hæve straffen for skyderier. Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har tidligere krævet handling af regeringen på området, og begge partiers retsordførere udtaler deres opbakning til højere straffe til DR.

I løbet af de kommende dage ventes resten af bandepakken at blive præsenteret.

Forrige artikel Styrelse og eksperter: Flere bør tilbydes fedmeoperation  Styrelse og eksperter: Flere bør tilbydes fedmeoperation  Næste artikel Udlodningsloven er landet Udlodningsloven er landet