Pæne meningsmålinger til Alternativet

MÅLINGER: Partiet Alternativet får henholdvis 1,2 procent og 1,7 procent af stemmerne i friske meningsmålinger fra Voxmeter og Greens Analyseinstitut.

Nu begynder de første meningsmålinger at tikke ind, efter Alternativet i sidste uge nåede op på de 20.260 underskrifter, der skal til for at blive opstillingsberettiget.

Og tallene ser pæne ud for det håbefulde parti.

I en Voxmeter-måling for Ritzau, der kom ud i weekenden, fik partiet 1,2 procent. Og mandag fik en meningsmåling fra Greens Analyseinstitut i Børsen partiet endnu tættere på spærregrænsen med 1,7 procent af stemmerne.

Partistifter Uffe Elbæk er positivt overrasket.

“Første meningsmåling i forhold til Alternativet. Slet ikke dårligt. Overhovedet. Nu bliver det spændende, hvordan de næste ser ud,” skriver han i en statusopdatering på Facebook.

Tirsdag afleverer partiet de 20.260 underskrifter i Økonomi- og Indenrigsministeriet, som vil tjekke, om erklæringerne er gyldige. Er de det, bliver partiet opstillingsberettiget, formentligt i løbet af de næste par uger.

Forrige artikel Det sker i EU: Ebola, Merkel på besøg og ECB på tur Det sker i EU: Ebola, Merkel på besøg og ECB på tur Næste artikel Her er de nye ledighedstal Her er de nye ledighedstal