På vej til Folketinget: Jens Joel

PORTRÆT: Altinget bringer hver dag et interview med en af de politikere, som håber på at blive valgt til Folketinget. Mød i dag Jens Joel (S).

Hvorfor gik du ind i politik?

Jeg blev drevet ind i politik på grund af et socialt engagement og en følelse af, at der var nogle urimeligheder i verden. Jeg blev dog først selv politisk aktiv, da jeg mødte Svend Auken i Frit Forum i Aarhus. Derefter blev jeg aktiv socialdemokrat, fordi Svend demonstrerede den gode balance mellem klare idealer på den ene side og kompromisser og politisk arbejde på den anden side. Denne kombination inspirerede mig til at gå ind i politik.

Hvorfor blev du medlem af Socialdemokratiet?

Fordi den kombination, som Svend stod for, blev definitionen på Socialdemokratiet for mig. Den sociale indignation og fokus på, at det skal gå retfærdigt til, samtidig med man er nødt til at agere i en politisk virkelighed og tage ansvar. Det er en særlig kombination for socialdemokrater.

Hvad er din vigtigste politiske mærkesag?

Uddannelse uanset baggrund. Det er udtryk for, at det er ligegyldigt, om du kommer fra et hjem med bøger eller klaver, eller om dine forældre er flygtet hertil. Det er vigtigt at fokusere mere på uddannelse for eksempel på erhvervsskolerne, hvor der er blevet skåret ned på tusindvis af praktikpladser.

Hvem er dit politiske forbillede?

Det er klart Svend Auken. Det var ham, der fik mig ind i politik. Det var ham, jeg overtog min opstillingskreds fra, og jeg er selvfølgelig glad og stolt over at være med til at videreføre nogle af de værdier, han stod for.

Hvilken politisk modstander har du størst respekt for?

Uffe Ellemann-Jensen, fordi jeg er fascineret af, at han stod ved sit liberale udgangspunkt, uanset hvor uenig jeg så kan være med ham og hans holdninger.

Hvis du skulle lave én ting om i dansk politik, hvad skulle det så være?

At vende den udvikling, der har betydet større og større ulighed de sidste 10 år. Vi har fået flere fattige, og der er større forskel på rig og fattig.

Hvad har været din mærkeligste oplevelse i valgkampen?

Der er rigtig mange, der siger, jeg ligner Martin Brygmann. Det er lidt sjovt.

Hvis du bliver valgt, hvad vil du så gøre på din allerførste dag i Folketinget?

Hilse på de kolleger, jeg skal arbejde sammen med, og begynde at diskutere, hvordan vi kan rette op på nogle af de ting, der skal rettes op på.

Forrige artikel Efterløn kan flytte afgørende stemmer Efterløn kan flytte afgørende stemmer Næste artikel Risbjerg: EL større end SF i København Risbjerg: EL større end SF i København