Oppositionsleder fra Belarus vinder pris som årets europæer

Den belarussiske oppositionsleder og menneskeretsaktivist Svetlana Tikhanovskaja modtager prisen som årets europæer 2024.

Årets modtager af prisen 'Årets Europæer' er den belarussiske oppositionsleder, præsidentkandidat og menneskeretsaktivist Svetlana Tikhanovskaja.

Det oplyser Europabevægelsen, som uddelte prisen tirsdag eftermiddag.

Svetlana Tikhanovskaja har repræsenteret oppositionen i Belarus (tidligere kendt som Hviderusland), efter hendes mand, Sergej Tikhanovskij, blev fængslet forud for valget i Belarus i 2020. Året efter blev han idømt 18 års fængsel. Svetlana Tikhanovskaja har siden 2020 levet i eksil i Litauen.

"Svetlana Tikhanovskaja sætter sit land og kampen for retfærdighed over sig selv, og i en tid med krig i Europa er kampen mod diktatur og uretfærdighed ikke kun en bekymring for det belarusiske folk, men for hele det europæiske kontinent," lyder fra formanden for Europabevægelsen, Jens-Kristian Lütken, i en pressemeddelelse.

{{toplink}}

{{toplink}}

Forrige artikel TV 2-formand stopper hos Tivoli TV 2-formand stopper hos Tivoli Næste artikel Topjuristen, der gav rengøringsassistenten advokatløn, er død, 80 år