Oppositionen yderligere styrket

RISBJERGS SNIT: Venstre fortsætter fremgangen i december. Blå blok står nu endnu stærkere, viser professor Risbjergs nye snit.

Oppositionen er yderligere styrket i løbet af december med en tilslutning fra 53,5 pct. af vælgerne mod 53,0 pct. i november og 49,8 pct. ved folketingsvalget i september.

Det viser professor Søren Risbjerg Thomsens gennemsnit af december måneds meningsmålinger.

Det er især Venstre, der har fortsat fremgang fra 32,1 pct. i november til 32,6 pct. i december.

I forhold til folketingsvalget er der statistisk sikker tilbagegang for Socialdemokraterne fra 24,8 til 21,4 pct. og for SF fra 9,2 til 7,9 pct., mens der er statistisk sikker fremgang for Venstre fra 26,7 til 32,6 pct. og for Enhedslisten fra 6,7 til 7,6 pct.

Omregnet til mandater er der fra november til december tilbagegang på et enkelt mandat for SF til 14 og for Konservative til 7 mandater.

Samtidig er der fremgang på et enkelt mandat for Dansk Folkeparti til 21 og of Venstre til 57 mandater.

Dermed er der flyttet et enkelt mandat fra rød til blå blok, således at blå blok nu kan regne med tilslutning fra 93 mandater mod kun 82 mandater til rød blok.

Læs hele Søren Risbjerg Thomsens analyse på Altinget | Christiansborg (kræver abonnement)

Forrige artikel Barfoed redder taburetten med ny valgkreds Barfoed redder taburetten med ny valgkreds Næste artikel Lidegaard vil finde ny finansiering til energiforlig Lidegaard vil finde ny finansiering til energiforlig