Oppositionen vil have svar om jøders sikkerhed

SIKKERHED: En række oppositionspartier efterlyser nu svar fra regeringen på, hvad der blev gjort for at øge sikkerheden for de danske jøder forud for terroranslaget mod synagogen i Krystalgade i København. 

Hvad har Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) gjort for at beskytte de danske jøder forud terroranslaget med synagogen i Krystalgade sidste weekend?

Det vil en række partier nu have svar på fra regeringen, skriver Kristligt Dagblad

"Der er tilsyneladende meget divergerende opfattelser af, hvad der er sket. Der er noget, der ikke stemmer. Og det, der umiddelbart står tilbage, er, at der ikke har været et forhøjet beredskab," siger Konservatives retsordfører, Mai Mercado, til Kristeligt Dagblad.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fastslog ved et pressemøde sidste uge, at beskyttelsen af den jødiske synagoge var blevet styrket efter terrorangrebene i Paris i januar, hvor fire blev dræbt i et jødisk supermarked. 

Intet synligt politi
Det Jødiske Samfund har dog ikke oplevet fast synligt politi ved synagogen i Krystalgade, ved den jødiske skole eller andre jødiske institutioner, skriver Kristligt Dagblad. 

Det møder kritik fra Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup: 

"Det er ikke tilfredsstillende. Vi må få fortalt, hvad PET har gjort mere for at beskytte danske jøder," siger Peter Skaarup til avisen.

Dansk Folkeparti vil sammen med Konservative kæmpe for, at regeringens nye antiterrorpakke også indeholder langvarig beskyttelse af jødiske institutioner.

Venstre og Enhedslisten mener ligesom DF og Konservative, at regeringen bør oplyse om sikkerheden for det jødiske samfund.

EL: Ikke godt nok
Enhedlistens retsordfører Pernille Skipper efterlyser svar: 

"Statsministeren har forklaret, at sikkerheden omkring de jødiske institutioner blev øget efter angrebene i Paris i januar. Men det jødiske samfund siger omvendt, at de ikke har mærket noget til det. Det er slet og ret ikke godt nok, at de trods angrebene i Paris og gentagne anmodninger om beskyttelse ikke har følt sig trygge. Politiet og PET skal levere en tryghed, så ingen er bange for at udøve deres religion," siger hun i en pressemeddelelse. 

Partiet vil nu tage diskussionen op med ministeren igen. 

I den kommende redegørelse for hændelsesforløbet i forbindelse med terrorangrebet vil der være en udredning af sikkerheden omkring de jødiske institutioner. PET bør ikke offentligt forklare, hvordan man har vareteget beskyttelsen af jøderne, lyder det fra den socialdemokratiske retsordfører, Trine Bramsen:  

"Den kritik må PET selv håndtere i første omgang," siger hun til Kristeligt Dagblad. 

Forrige artikel Det sker i dansk politik: Psykiater-samråd og overenskomst-slutspurt Det sker i dansk politik: Psykiater-samråd og overenskomst-slutspurt Næste artikel SF: Klasseloftet er lagt i graven SF: Klasseloftet er lagt i graven