Ombudsmanden undersøger Frederiksberg-borgmesters boligkøb

Folketingets ombudsmand Niels Fenger går nu ind i sagen om borgmester Simon Aggesens (K) boligkøb på Frederiksberg.

Gennem de seneste dage har Ekstra Bladet beskrevet, hvordan borgmester i Frederiksberg Kommune Simon Aggesen (K) har købt en lejlighed til en pris væsentligt under prisniveauet i kommunen.

Den sag går Folketingets Ombudsmand Niels Fenger nu ind i.

Det skriver ombudsmanden i et brev til Frederiksberg Kommune, som Altinget har en kopi af.

Folketingets Ombudsmand har konkret bedt Frederiksberg Kommune om en udtalelse i sagen.

"Kommunen bedes i den forbindelse redegøre for, om den nuværende borgmester har deltaget i eller på anden måde haft en rolle i forhold til kommunens sagsbehandling," skriver ombudsmand Niels Fenger til kommunen i brevet.

Bolighandlen kom i fokus, da Ekstra Bladet beskrev, hvordan Simon Aggesen i 2016 købte en lejlighed på Frederiksberg på 460 kvadratmeter til 9,5 millioner kroner, der var væsentligt under prisniveauet i samme område.

Senere delte Simon Aggesen lejligheden op i to, som han efterfølgende solgte videre til en samlet pris på 25 millioner kroner. 

Købet skete i en periode, hvor Simon Aggesen som rådmand var involveret i sager om netop opdeling af lejligheder i ejendommen.

Forrige artikel DR ansætter ny underdirektør fra Skatteministeriet Næste artikel Lægeformand stopper med øjeblikkelig varsel og sender stikpille til regeringen