Ole Hasselgaard stopper som rigsadvokat

Ole Hasselgaard stopper efter seks år som rigsadvokat.

1. marts træder Ole Hasselgaard af som rigsadvokat. 

Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse. 

Hasselgaard udtaler i den forbindelse:

”Justitsministeriet og jeg har i gensidig forståelse indgået aftale om, at jeg nu fratræder som rigsadvokat efter knap seks år i jobbet. Det har været en både spændende og udfordrende tid, og det har været et stort privilegium at være sammen med alle de dygtige ledere og medarbejdere i anklagemyndigheden, der er en vigtig institution i vores retssamfund."

Hasselgaard har været i stillingen i seks år. Han blev færdiguddannet som kandidat i jura i 1993 fra Aarhus Universitet og arbejdede derefter i mange år i Justitsministeriet, indtil han i 2002 blev udnævnt rigsadvokat. 

Han får rosende ord fra departementchef Barbara Bertelsen, der kalder Hasselgaard et juridisk fyrtårn. 

”Ole Hasselgaard har stået i spidsen for anklagemyndigheden gennem en årrække, der har været kendetegnet ved nye og store udfordringer i et tiltagende komplekst kriminalitetsbillede. Han er bredt anerkendt som et juridisk fyrtårn og har forud for stillingen som rigsadvokat beklædt en række centrale stillinger i Justitsministeriets departement. Jeg er Ole meget taknemmelig for at have løftet en central samfundsopgave i en svær tid,” siger Barbara Bertelsen.

Hasselgaard fortæller i pressemeddelelsen, at han vil bruge den kommende tid på at overveje det næste kapitel i sit arbejdsliv.

Statsadvokat Jan Reckendorff konstitueres som rigsadvokat. Reckendorff har tidligere været blandt andet landsdommer i Østre Landsret og vicestatsadvokat. 

Justitsministeriet oplyser desuden, at de snarest muligt vil opslå stillingen som rigsadvokat. 

Forrige artikel Tidligere DF'er bliver dobbelt løsgænger Næste artikel Energiministeriet mister kommunikationschef til Gyldendal