Meldt til politiet: Nynazister chikanerer politikere på naturens vegne

Nynazister fra Den Nordiske Modstandsbevægelse samlede søndag aften skrald i naturen, hvorefter de smed det foran hoveddøren hos miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og miljø- og energirådmand i Aalborg Lasse P. N. Olsen (EL).

Nynazisterne fra Den Nordiske Modstandsbevægelse har ifølge deres egen hjemmeside brugt weekenden på at samle skrald i naturen.

Skraldet smed de søndag aften foran hoveddøren hos miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og miljø- og energirådmand i Aalborg Lasse P. N. Olsen (EL), sammen med et brev, hvor de anklager politikerne for at bære ansvaret for, "at hele landet flyder i skidt".

”Jeg havde helst set, at det var tiet ihjel, men nu har de ansvarlige selv gjort opmærksom på deres aktion. Det hører ingen steder hjemme i et demokrati at vise sin uenighed på den måde. Man kan være uenig, men det må man vise på lovlig vis og på en måde, der respekterer, at der er mange politikere, der har familiemedlemmer, der ikke selv har valgt, at deres mand, far eller mor skal være en del af politik,” udtaler Jakob Ellemann-Jensen til Altinget.

Meldt til politiet
I en pressemeddelelse skriver Aalborg Kommune, at sagen er blevet meldt til politiet, og at man tager kraftigt afstand fra handlingen.

"Episoden er meget beskæmmende. Det er fuldstændig utilstedeligt og helt uacceptabelt, at man som politiker skal udsættes for chikane, fordi man passer sit arbejde. Samtidig er det urimeligt, at borgere, der bor i området, nu føler sig utrygge og skræmte over det, der er sket," udtaler borgmester i Aalborg Thomas Kastrup-Larsen (S) på vegne af Magistraten.

Ifølge Den Nordiske Modstandsbevægelse skyldes skraldeaktionen politikernes manglende fokus på bæredygtighed.

"Den Nordiske Modstandsbevægelse accepterer ikke at vores natur bliver nedprioriteret af uduelige levebrødspolitikere, som ser deres egen karriere som vigtigere end vores allesammens natur!" skriver de på deres hjemmeside.

Forrige artikel Landsstyreformand bliver ridder af Dannebrogordenen Næste artikel Hørsholm finder kommunaldirektør i egne rækker